Ma: 2020.04.02. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info







 
Hírmix
Borkai-ügy, Lackner-ügy: nyomoznak, de gyanúsított még nincs
Privatkopo.hu 2020.01.03. 8:21:00

Polt Péter legfőbb ügyész Ungár Péter országgyűlési képviselő kérdéseire reagált. Az írásbeli választ az ügyészség honlapján hozták nyilvánosságra.  



Polt Péter leveléből kiderül: a Borkai-üggyel kapcsolatban három nyomozás zajlik a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályán, de még nem került sor gyanúsítotti kihallgatásra.

Hasonló a helyzet Lackner Csaba kispesti önkormányzati képviselő botránya kapcsán is - nyomoznak, de gyanúsítotti kihallgatás még nem történt.

Mindkét ügy felderítési szakaszban van.

Előzmények

A szexvideós botrányba keveredett, fideszes Borkai Zsolt tevékenységével összefüggésben - gazdasági jellegű bűncselekmények gyanúja miatt - tettek feljelentéseket, Borkait a botrány után is megválasztottak polgármesternek, majd később lemondott (lemondatták?) tisztségéről.

Lackner Csabáról a Hír Tv és a Magyar Nemzet írt olyan felvételek alapján, amelyeken az állítások szerint a kispesti képviselő kokainnak tűnő anyagot rendezget, miközben súlyos korrupciós vádak hangzanak el, amelyek érinthetik a kerületi polgármestert, Gajda Pétert is. A politikust a választás után kizárták az MSZP-ből, de megtartotta képviselői mandátumát.

További friss információk
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
Hosszú időre börtönbe küldhetik a volt fideszes képviselőt
Rasszista bűncselekmény miatt elítélték a Jobbik politikusát
Négy év tárgyalás után elölről kezdődik az MSZP-s Simon Gábor büntetőpere
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Alsószentmárton polgármesterét, aki a feleségét bízta meg a hivatal takarításával
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek




 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat