Ma: 2020.08.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Belügyminisztériumi államtitkár: nyomozást rendeltek el a Borkait érintő ügyekben
Privatkopo.hu 2019.10.21. 18:53:00

Pintér Sándor belügyminisztert Varju László DK-s képviselő interpellálta, helyette adott választ Kontrát Károly a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.Kontrát Varju kérdésére azt mondta: Magyarországon senki nem áll a törvények felett, senkit nem illet meg (politikai) védelem, minden rendőrnek törvényi kötelezettsége az elfogulatlan intézkedés. Majd azt is elismerte, hogy „az ügyekkel összefüggésben nyomozás van folyamatban, minden körülményt vizsgálnak, amelyeknek a tényállás megállapítása szempontjából a cselekmény megítélése kapcsán jelentősége lehet."

Az államtitkár arról is beszélt, hogy 1990 óta tartják magukat ahhoz, hogy folyamatban lévő büntetőeljárások részleteiről  nem nyilatkoznak, így ebben az esetben sem kívánnak többet elárulni.

Legfőbb ügyész: számos feljelentés érkezett Borkai-ügyben

Az Országgyűlésben Gréczy Zsolt DK-képviselő kérdezte Borkai-ügyben a legfőbb ügyészt.

Polt Péter válaszában elmondta: számos feljelentés érkezett az ügyészséghez Borkai-ügyben kábítószerrel való visszaélés, vagyon elleni bűncselekmény, illetve szexuális bűncselekmény gyanúja miatt.

A hivatali bűncselekményekre vonatkozó feljelentés az ügyészségen van, erről a Központi Nyomozó Főügyészség győri kirendeltsége fog dönteni. A vizsgálatot a tényeknek megfelelően fogják lefolytatni - tette hozzá a legfőbb ügyész.

További friss információk
Már kilenc gyanúsítottja van a fideszes képviselő korrupciós ügyének
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat