Ma: 2021.01.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
A „cserdi csoda”: hűtlen kezelés miatt nyomoz a rendőrség, százmilliók tűntek el - a polgármester két nappal a büntetőeljárás elrendelése előtt lett öngyilkos
Privatkopo.hu 2020.10.13. 13:28:00
Cserdibe az elmúlt években több százmillió forintnyi fejlesztési pénz érkezett, majd tűnt is el ebből - nem kevés. A rendőrség nyár közepe óta nyomoz hűtlen kezelés bűntette miatt. A település polgármestere, Bogdán László két nappal azelőtt vetett véget önkezével az életének, hogy az ügyben elrendelték a büntetőeljárás megindítását.

A rendőrség több ügyet (pályázatot, illetve ezekkel kapcsolatos elszámolásokat) is vizsgál.

Ilyen az a 250 millió forintos támogatás, amelyet Cserdi kapott a TOP forrásból „helyi termék raktár, hűtőház, csomagoló és logisztikai bázis létesítése” céljából. Vizsgálják azt a projektet is, amely során 189 418 200 forint érkezett a „Cserdi C ringató szektor” elnevezésű tervre, szintén TOP-os forrásból, azért, hogy „a településen élő közel húsz bölcsődés korú gyermek számára bölcsődei szolgáltatás kerüljön kialakításra”. De 265 580 334 forint támogatási összeg jutott Cserdire egy megállapodás alapján a „Kerékpáron az Ormánságtól a Mecsekig!” - kerékpáros turizmusfejlesztés Baranya megyében című pályázat keretében, amit szintén nagyító alá vettek a gazdaságvédelmis nyomozók. Összességében 350-400 millió forint elszámolásával kapcsolatban merült fel bűncselekmény gyanúja a különféle projektek során, ennyi pénz körül sokasodnak a kérdőjelek.

Bogdán László 2020. július 14-én öngyilkos lett. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság két nappal később, 2020. július 16-án rendelt el nyomozást hűtlen kezelés elkövetése miatt.

A polgármester öngyilkosságának okát sokan kezdték el találgatni, különösen azok után, hogy a rendőrség lefoglalt minden iratot az elmúlt évekből az önkormányzatnál és a közös hivatalnál is (Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal Bodai Kirendeltsége).

Bogdán Lászlót 2014-ben - jogerősen - sikkasztásért és társtettesként elkövetett sikkasztásért két év börtönbüntetésre, amit négy év próbaidőre felfüggesztettek, valamint 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélték. A vádirat szerint a férfi „2010 februárjától több mint három hónapon keresztül, egy másik vádlottal együtt, az ellenőrzési szabályokat ismerve és annak hiányosságait kihasználva, nagy tételben különböző mobiltelefonokat, alkatrészeket és tartozékokat vitetett ki a gyár területéről, és tulajdonított el”.

További friss információk
Vádat emeltek a fideszes Boldog István ellen
Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják a fideszes Simonka Györgyöt
Cigarettacsempészésen érték az MSZP volt országgyűlési képviselőjét
Vádat emeltek Szegedi Csanád volt jobbikos EP-képviselő ellen költségvetési csalás miatt
Korrupció gyanúja miatt vettek őrizetbe egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat