Ma: 2020.07.04. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Elítélte a bíróság az élettársát hátba szúró férfit
Privatkopo.hu 2019.11.06. 13:13:00

A Debreceni Törvényszék 2019. november 6-án előkészítő ülésen ítéletet hirdetett annak férfinak az ügyében, aki egy késsel mellkason, majd hátba szúrta élettársát, Egyeken.A férfi az előkészítő ülésen beismerő vallomást tett, a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte. A bíróság elfogadta a beismerő vallomást, Dr. Horváth Péter bíró a vádlottat bűnösnek mondta ki életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, ezért őt 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfi a büntetés kétharmad részének kitöltését követően feltételes szabadságra bocsátható.

A vádlott az utolsó szó jogán elmondta, hogy megbánta tettét, élettársától bocsánatot kért, amit a nő elfogadott és kibékültek.

A bírósági tényállás szerint a 60 éves vádlott és a sértett 2002-ben létesítettek élettársi kapcsolatot, amely a bűncselekményt megelőző pár évben megromlott. Ehhez az a körülmény vezetett, hogy a sértett az élettársát folyamatosan alaptalanul gyanúsította azzal, hogy különböző nőkkel viszonyt folytat. Az elmérgesedő viszony további oka az volt, hogy szerény jövedelmük miatt megélhetési problémákkal küzdöttek. A sértett és élettársa 2019. április 9-én, egyeki házukban szóváltásba keveredtek, a nő továbbra is azzal gyanúsította a férfit, hogy viszonyt folytat egy másik nővel.

Reggel a férfi békülési szándékkal közeledett a nőhöz, aki ezt elutasította és újabb veszekedés alakult ki közöttük. A vádlott feldúlt állapotban felkapott egy 20 centiméter pengehosszúságú konyhakést, odalépett a nőhöz, akit megöléssel fenyegetett, majd mellkason szúrta. A sértett felállt és megpróbálta kicsavarni a kést a vádlott kezéből, ami nem sikerült. Rövid dulakodást követően a sértett hátat fordított a férfinak és elindult. A vádlott ezután a nő háta közepébe szúrta a kést.

A vádlott a cselekmény elkövetése után azonnal bejelentést tett a segélyhívó központba és mentőt, valamint rendőrt kért a helyszínre. A mentőszolgálat diszpécsere utasításokkal látta el a férfit, hogy miként csillapítsa a sértett vérzését, valamint felszólította, hogy a kést ne húzza ki a sértettből. Rövid időn belül a háznál megjelentek a rendőrök, akik a férfit elfogták és előállították, a sérült nőt pedig mentőhelikopter szállította el a helyszínről.

A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, közvetlen életveszélyes állapotba azonban nem került, a súlyosabb eredmény bekövetkeztét a vádlott a rendőrség és a mentőszolgálat felé tett önkéntes akaratelhatározásból tett bejelentéssel elhárította.

Az ítélet meghozatala során Dr. Horváth Péter bíró kiemelte, hogy a döntés meghozatalához a törvényi feltételek adottak voltak, a vádlott nem vitatta a vádiratban foglaltakat, a bíróság pedig egyetértett az ügyészi indítvánnyal a büntetés mértékét illetően. A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a férfi a bűncselekményt idős hozzátartozó sérelmére követte el, továbbá a családon belüli erőszakos bűncselekmények országos és helyi elszaporodottságát. Ugyanakkor enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy a férfi büntetlen előéletű, beismerő vallomást tett, valamint a sértetti közrehatást.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat bejelentésére.

A bíróság végzésében a férfi letartóztatását fenntartotta a kiszabott szabadságvesztés tartama miatt, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll, hiszen annak megszüntetése esetén újra a sértettel lakna egy háztartásban.

További friss információk
Már kilenc gyanúsítottja van a fideszes képviselő korrupciós ügyének
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat