Ma: 2019.12.13. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Fiktív lakók a Kocsis-házban a választások előtt
atlatszo.hu 2013.06.17. 14:47:00

A 2010-es önkormányzati választások előtt hirtelen 30 fővel megugrott Abaújlak lakosainak a száma, addig 90-en laktak a faluban. Közokirat hamisítása miatt megrótták Abaújlak akkori alpolgármesterét, Kocsis Sándort, aki nem más, mint Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatójának édesapja.Az idősebb Kocsis nem az egyetlen gyanúsított, de ő személyesen 5 főt jelentett be abba a házba, amin ő haszonélvezeti jogot gyakorolhat.

A gyanúsítottak azzal védekeztek, nem voltak tisztában azzal, hogy bűncselekményt követnek el. Többen azt vallották, hogy Abaújlakon készültek letelepedni, vállalkozást indítani. Ezeknek az állításoknak később ellentmondott a körjegyző tapasztalata, aki úgy látta, a választásokat követően már nem erőltették új lakhelyükön való maradásukat az abaújlaki otthonteremtők, olyannyira, hogy lakcímbejelentő lapjukat többen visszavonták. Mások családi okokra hivatkozva jelentkeztek be Abaújlakra, abban azonban megegyezett a helyzetük, hogy egyikük sem tartózkodott a településen folyamatosan. Mindezek alapján az ügyészség bizonyítottnak látta, hogy fiktív lakcímbejelentések, bűncselekmények történtek - olvasható az atlatszo.hu cikkében. „A közokirat hamisítás megvalósul, ha a gyanúsított olyan címre kéri tartózkodási helyének bejegyzését, amely ténylegesen nem az, és ez által valótlan adat kerül bejegyzésre a közhiteles nyilvántartásba” - állapította meg a bűncselekmény típusát az ügyészség.

2010. december 12-én a szikszói ügyészség megszüntette rendőrségi nyomozást. A közokirat hamisítás bűncselekményt elkövető személyeket megrovásban részesítette, úgy ítélte meg, cselekményük társadalomra való veszélyessége csekély, az idő múlása pedig szintén nem indokolja, hogy akár a legenyhébb büntetést is kiszabják.

A hírre reagált a Józsefvárosi Önkormányzat Kommunikációs Irodája is. Kocsis Máté önkormányzata közölte, Kocsis édesapja soha nem követett el semmilyen bűncselekményt, és minden ezzel ellentétes állítás miatt az érintett büntető- és polgári jogi eljárásokat fog kezdeményezni.

„Az említett történetben egyetlen bíróság sem hozott elmarasztaló ítéletet, a nyomozást megszűntették” - hangsúlyozzák közleményükben, egyben gratuláltak a cikk szerzőjének, hogy „ráfordult” Kocsis Máté családjára is.

„Felhívjuk a figyelmét, hogy Kocsis Sándor 67 éves, becsületes magyar állampolgár, aki soha nem állt bíróság előtt büntető ügyben, szemben sok fele ennyi idős baloldali politikussal” - tették hozzá.

További friss információk
Ők voltak a letartóztatott fideszes képviselő bűntársai
Vádat emelt a főügyészség Demeter Mártával szemben
A bíróság szerint csak könnyű fizikai munkát szabad végeztetni a cigány párt csalójával
A többség szerint csatlakoznunk kellene az Európai Ügyészséghez - Orbánék viszont rettegnek ettől
Uzsora-bűncselekmények, zsarolás és csalás miatt ítélték el Nyírpilis polgármesterét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat