Ma: 2020.07.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Másfél év szabadságvesztésre ítélték a siklósnagyfalui polgármestert - korábban lopásért és okirat-hamisításért ült
Privatkopo.hu 2019.10.01. 7:51:00

Másfél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Siklósnagyfalu polgármesterét, akit - három társával együtt - jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban és sikkasztásban találtak bűnösnek. A férfinak már korábban is meggyűlt a baja a törvénnyel, de úgy gondolja, „a falu bízik benne”.Kosztics Józseg a vádirat szerint a saját falujától lopott. Meg az államtól is.

- A település önkormányzata 2011-ben az iskola felújítására kapott 17 milliót a minisztériumtól. Az összegből 7,6 milliót fizettek ki két cégnek, el nem végzett munkáért. 

- Eközben a falu részt vett a Start munkaprogramban. Papíron 7,8 millióért vásároltak földmunkagépeket és védőruhákat. Számla van, gépek, ruhák nincsenek.

- Az önkormányzattól felvett 5 millió forint elköltését a polgármester szintén fiktív számlákkal igazolta. 

Kosztics azt nyilatkozta, mivel nem jogerős az ítélet, idén is mindenképpen elindul a polgármester választáson. „Úgy gondolom, a falu bízik is bennem”. 

Kosztics már volt börtönben. 2006-ban azért kellett lemondania a falu vezetéséről, mert korábban nem vonult be a rá kirótt 14 hónapos büntetést letölteni, amit lopásért és okirat-hamisításért kapott. Szabadulását követően 2010-ben és 2014-ben is újraválasztották.

További friss információk
Már kilenc gyanúsítottja van a fideszes képviselő korrupciós ügyének
A Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki Boldog István fideszes országgyűlési képviselőt - aztán szabadon távozhatott
Pénzért gyűjtetett ajánlásokat a parlamenti választások előtt
Hivatali vesztegetés: a legfőbb ügyész kezdeményezte a fideszes Boldog István mentelmi jogának felfüggesztését
Vádat emeltek a terézvárosi ingatlanpanama miatt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat