Ma: 2018.09.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Közel 20 milliót sikkasztott az MSZP politikusa
Pestisracok.hu 2018.02.16. 7:15:00

A Mosonmagyaróvári Járásbíróság társtettesként, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt két év - öt év próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre, és ötszázezer forint pénzbüntetésre ítélte dr. Kovács Tamás elsőrendű vádlottat, a mosonmagyaróvári MSZP önkormányzati képviselőjét, aki korábban a párt helyi elnöke is volt.Bűntársát, a másodrendű vádlottat, egy év és hat hónap - három év próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre és 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte a bíróság. A vádlottaknak a kártérítést és a bűnügyi költséget is meg kell fizetniük. Az ítélet nem jogerős, mivel az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik pedig elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

A vádirat szerint a terheltek közösen, jövedelmüket és mindennapi életvitelüket vagyon elleni bűncselekményekkel egészítették ki, illetve tartották fenn egy elsősorban oktatási tevékenységre létrejött alapítványon keresztül, amelynek kuratóriumi elnöke Kovács Tamás volt. Az alapítvány által létrehozott Nemzetközi Gazdasági és Üzleti Szakközépiskola igazgatója felváltva az első- és a másodrendű terhelt volt, az intézmény bankszámlája felett 2009 februárjától egészen 2015 áprilisáig külön-külön, önállóan rendelkeztek. A vádlottak 2010. szeptember elseje és 2015. április tizenötödike között egymás tevékenységéről tudva, a központi költségvetésből, a fenntartón keresztül a szakközépiskolának folyósított pénzből és egyéb bevételekből álló vagyon egy részét jogtalanul eltulajdonították, illetve azzal sajátjukként rendelkeztek. Árukat és szolgáltatásokat vásároltak a szakközépiskola nevében, illetve pénzéből. Ezeket a saját vagyonuk gyarapítására vagy személyes kiadásaikra használták fel, illetve abból a saját betéti társaságuk vagyonát növelték.

Az MSZP-s politikus és bűntársa összességében 19.761.037 forinttal rendelkeztek sajátjukként vagy tulajdonítottak el a szakközépiskola rájuk bízott bankszámlájáról. A vádlottak a szakközépiskolának okozott kárból 1.895.875 forintot megtérítettek. Ezzel együtt elrendelték a vádlottak ingatlanának bűnügyi zár alá vételét.

További friss információk
Nyomoznak az SZDSZ tartozásai miatt
Áltekesek kísérték az „államtitkár urat” - most közel 170 milliós vesztegetéssel vádolják
Farkas Flóriánt továbbra is védi a mentelmi joga és Orbán Viktor barátsága
A legfőbb ügyész szerint van bizonyíték a fideszes politikus offshore ügyében
Lázár: a halálbüntetés lenne az igazságos a hódmezővásárhelyi kettős gyilkosság esetében
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat