Ma: 2021.09.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
MSZP és Fidesz: évtizedekig kéz a kézben loptak
nyugat.hu 2011. 02. 10.

Az MSZP szombathelyi frakcióvezetőjével, korábbi alpolgármesterrel, Czeglédy Csabával korrupcióról, a pártok lopásáról, a Fidesz zsenialitásáról, Leisztinger Tamásról beszélgettünk…
- Meglepő kijelentést tett egy közgyűlés utáni sajtótájékoztatón, azt mondta, a két nagy párt egymást váltva lop.

- Nem egymást váltva, hanem folyamatosan együtt lopnak. Meggyőződésem, hogy a pártok azért tudtak sokat lopni, mert hallgatólagos megállapodás volt köztük. Ez ment évtizedeken keresztül. Egyszer az egyik kapott egy picivel többet, egyszer a másik. Ebben, sajnos, a Fidesz és az MSZP néhány embere az élen járt.

- De ha volt is ilyen megállapodás, felborult, amikor a Fidesz sorra jelentette fel a szocialista politikusokat.

- Pont ezért volt zseniális a Fidesz. Ugyanis ezt a hallgatólagos megállapodást — amely eredményeképpen közpénzből hatalmas magánvagyonok halmozódtak fel mindkét oldalon — a lehető legjobb ütemben rúgta fel. Az MSZP-sek nem számítottak arra, hogy ezt valaki a totális hatalom megszerzése érdekében megteszi. A Fidesz részéről egyébként ez merész húzás volt, mert ha nem lett volna meg a kétharmaduk, együttműködésre lettek volna kényszerítve az MSZP-vel. Elég nehéz lett volna, mondjuk, legfőbb ügyészt vagy alkotmánybírákat választaniuk.

- Nem gondolja, hogy kijelentéseivel nem csak a Fideszt, hanem saját pártját is magára haragítja?

- Ahogyan a négy évvel ezelőtti interjúban már említettem, a saját pártom több szereplőjéről sem túl jó a véleményem. Mert az, hogy az MSZP ide jutott, azoknak az embereknek köszönhető, akik úgy gondolták, bármit megtehetnek.

- A Fidesz pedig könyörtelenül kihasználta az Önök hibáit.

- Igen, jött a Fidesz, és eléggé céltudatosan, agresszíven mindent megtett a győzelméért. Most pedig új céljuk van: sokáig hatalomban akarnak maradni. Az összes tettükből sugárzik, hogy nem négy évben gondolkodnak, és gyakorlatilag olyan helyzetet akarnak teremteni, hogy formaság legyen a 2014-es választás. Ami még nem is lenne óriási baj, ha mondjuk, az emberek nyugalomban tudnák élni az életüket, az országunk meg fejlődne. Demokrataként, szocialistaként én azért nem örülnék neki, de az embereknek nem feltétlenül tragédia, ha valakik 10-20 évig vezetik az országot. Csak azoknak az MSZP-s vezetőknek tragédia, akik úgy gondolták, minden marad a régiben, és lehet továbbra is osztozkodni a lopott malacon.

- Szóval, a háttérben szépen összedolgoztak?

- Miért, nem egyértelmű? Én csodálkoznék, ha ezen bárki csodálkozna. Egyébként az a kedvenc hasonlatom a tavaly történtekre, hogy két csibész évekig együtt „dolgozott”, de közben az egyik csibész tudatosan arra készült, hogy a kellő pillanatban elő fogja venni a másik ügyeit, hiába osztozkodtak mindenen nagy egyetértésben... A másik aztán börtönbe kerül, tartani sem kell tőle többet, és osztozkodni sem kell vele.

- Nem fél attól, hogy annyi ellenséget szerez magának, hogy a végén rosszul jár? Hiszen itt van a Haladásnál a Leisztinger-ügy is.

- Azt ugye, senki sem gondolja komolyan, hogy Leisztinger foglalkozik egy Czeglédy Csabával? Van neki jobb dolga is. Egyébként a Fidesz által korábban létrehozott honlapon - amelyre ki van írva, hogy szocialisták és szabaddemokraták korrupciós lexikonja - a legtöbb találatot Leisztinger Tamás neve dobja. És ő együtt tapsol a Haladás futballmeccsein a Fidesz helyi prominenseivel…  (Leisztinger Tamás élettársa Tüttő Kata fővárosi MSZP-s képviselő - privatkopo.hu)

(Fotó: nyugat.hu)

További friss információk
Mindent beismert a Boldog-ügy egyik vádlottja: kenőpénzeket vett át és juttatott célba
A NAV nyomozói rajtaütöttek a badacsonytomaji fideszes pénzszivattyún
A fideszes Simonka Györgyöt újabb bűncselekmény miatt hallgatták ki
Gyermekpornográfia miatt emelt vádat az ügyészség Fohsz Tivadar egykori fideszes politikus ellen
Továbbra is fegyházba küldené az ügyészség a Jobbik volt politikusát, Kovács Bélát
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat