Ma: 2018.12.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Ügyészségi vizsgálat indulhat Gyurcsány Ferenc ellen
Pestisracok.hu 2018.02.02. 10:07:00

Költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználásnak gyanúja miatt tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) Gyurcsány Ferenc állítólagos osztrák bankszámlája ügyében Tényi István - tudta meg a PestiSrácok.hu.A büntetőfeljelentésben Tényi felidézte, hogy Gyurcsány Ferenc valótlan tartalmú vagyonnyilatkozatot adhatott le az Országgyűlésnek, mivel a volt miniszterelnök az okiratban nem tüntette fel azt a több mint 150 millió forintot, ami egy nevén lévő osztrák bankszámlán van elhelyezve. 

Tényi - utalva a hírt elsőként közlő Magyar Idők cikkére - azt is megemlíti, hogy a Schoellerbank AG egy exkluzív, magánkézben lévő pénzintézet, amely 1833 óta működik a Lajtán túl, és büszkén hirdeti magáról, hogy a Handelsblatt felmérésén sorozatban hatodik alkalommal választották meg Ausztria legjobb elitbankjának. Gyurcsány közzétett, 2017-es vagyonnyilatkozatában bruttó 747 878 forintos képviselői tiszteletdíján felül csak a családi vállalkozástól, az Altus Portfólió Kft.-től származó nem egészen 223 millió forint osztalékot tüntette fel rendszeres vagy eseti jövedelemként - áll a feljelentésben.

Tényi szerint mindezek miatt fennállhat a költségvetési csalás és a hamis magánokirat felhasználásának gyanúja, ezért arra kérte az illetékességgel rendelkező Központi Nyomozó Főügyészséget (KNYF), hogy vizsgálja ki az ügyet és rendeljen el feljelentés-kiegészítést, ami alapján dönteni lehet a nyomozás megindításáról, vagy a feljelentés elutasításáról.  

Gyurcsány Ferenc egyébként  továbbra is azt állítja, hogy vagyonnyilatkozata „minden elemében pontos” és csupán lejárató kampány zajlik ellene.

További friss információk
Hűtlen kezelés: felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek egy fideszes polgármestert
Rendőrök látogatták meg a fideszes Simonkát - szerencsére bőven volt ideje eltüntetni mindent, amit akart
Napokon belül vádat emelhetnek Czeglédy Csaba és 21 társa ellen
Mr. 45 százalék: a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész
Ittas vezetésért emeltek vádat Burány Sándor ellen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat