Ma: 2018.12.03. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Politika és bűnözés
Fideszes képviselővel üzletelt a Botkát kenőpénz elfogadásával vádoló vállalkozó - előzetes letartóztatásban is volt
Privatkopo.hu 2018.02.27. 6:44:00

Több közös cége is volt Csongrád megye fideszes országgyűlési képviselőjének, B. Nagy Lászlónak és egy büntetőeljárás alatt álló vállalkozónak, Faragó Attilának. Ő az a férfi, aki százmilliós kenőpénzek elfogadásával vádolja az MSZP-s Botka Lászlót és néhai Toller Lászlót.                                                 B. Nagy László (Fidesz)

Úgy tudni, Faragó több ügyben is büntetőeljárás alatt állt és áll.

A jelenleg elsőrendű vádlottként bíróság előtt álló, több évet előzetes letartóztatásban töltött Faragó Attilának nemrégiben, 2018-ban jutott hirtelen eszébe, hogy 14 évvel ezelőtt, 2004-ben személyesen vesztegette meg a szegedi és a pécsi polgármestert (utóbbi tíz éve halott). Éppen ebben az időben hirtelen új ügyvédje is lett Faragónak, Varga István volt fideszes országgyűlési képviselő.

A cégnyilvántartás szerint B. Nagy László abban a Pesti Ékszer Zálogház Zrt. nevű - időközben felszámolás sorsára jutott - cégben volt vezető tisztségviselő, amelyben később megjelent az áfacsalás miatt bíróság elé állított Faragó Attila. A társaság később offshore tulajdonba került. A zártkörű részvénytársaságban igazgatósági tagként, vezető tisztségviselőként helyet kapott B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő, felügyelőbizottsági tagként pedig Kereszty Ágnes és Görög Tibor is. Utóbbiak fideszes delegáltak voltak a szegedi önkormányzat különböző bizottságaiban, majd a kormányhivatalban dolgoztak.

A Fidesz nemrég megválasztott szegedi elnöke, B. Nagy és a több alkalommal csalásokba keveredett Faragó egy időben viselt tisztséget egy másik cégben is, a Zalabaromfi Szárnyas Húsfeldolgozó Zrt.-ben is. (Ez a vállalkozás, hasonlóan a Pesti Ékszer Zálogház Zrt-hez, felszámolás alatt áll.) Itt is megtalálhatók azok a szegedi személyek - Görög Tibor, Dávid Péter Miklós - akik munkakapcsolatban állnak B. Naggyal. B. Nagy a húsfeldolgozó cégben felügyelőbizottsági tag, Faragó igazgatósági tag, Görög felügyelőbizottsági tag volt.

További friss információk
Hűtlen kezelés: felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek egy fideszes polgármestert
Rendőrök látogatták meg a fideszes Simonkát - szerencsére bőven volt ideje eltüntetni mindent, amit akart
Napokon belül vádat emelhetnek Czeglédy Csaba és 21 társa ellen
Mr. 45 százalék: a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését kérte a legfőbb ügyész
Ittas vezetésért emeltek vádat Burány Sándor ellen
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat