Ma: 2020.04.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Embercsempész Bolt taxisok: éjszaka kétes egészségi állapotú migránsokat, nappal kisgyerekeket és állapotos nőket fuvaroztak
Privatkopo.hu 2020.01.09. 13:44:00

A Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség munkatársai az 5107-es számú úton, Újmohács külterületén, 2020. január 8-án, éjszaka megállítottak két egymás mögött haladó taxit. A járművekben a sofőrökön kívül 5-5 - magát szír állampolgárnak valló - férfi utazott. A lekapcsolt taxisok a Bolt társaság égisze alatt fuvaroztak.A rendőrség tájékoztatása szerint a Bolt taxisai segítséget nyújtottak a migránsoknak abban, hogy az illegális határátlépésüket követően őket Ausztriába szállítsák.

A járművezetőket - egy 28 éves dunaújvárosi férfit és egy 49 éves budapesti nőt - az egyenruhások előállították a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltségre. Velük szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya. A nyomozók a gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására.

A migránsokat, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, meghallgatásukat követően a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Privatkopo.hu megjegyzése: Nagyon komoly egészségügyi kockázattal járt, amit a Bolt embercsempész taxisai műveltek, hiszen nem tudni, hogy az általuk szállított illegális migránsok esetleg nem szenvednek-e valamilyen fertőző betegségben. És ugyanazokkal az autókkal, amelyekkel éjszaka kétes egészségi állapotú arabokat hurcolásznak, órákkal később már óvodás, iskolás gyermekeket és állapotos nőket szállítanak… Szakszerű fertőtlenítés nélkül.

Felmerül néhány kérdés: vajon ez volt az első ilyen fuvarja a megbukott taxisoknak? Továbbá: csak a most őrizetbe vett két sofőr foglalkozott embercsempészettel a boltosok közül? Vagy esetleg mások is bűnözéssel egészítik ki a legális jövedelmüket? Netán másfajta bűnözéssel is?

A Boltról egyébként érdekes szóbeszéd járja taxiskörökben: állítólag egy befolyásos kormányzati szereplő felnőtt gyereke állhat a társaság mögött. Úgy tudni, az elmúlt egy évben több bejelentés is érkezett az illetékes hatóságokhoz a vállalkozás működésével összefüggésben - például azért, hogy a bankkártyás fuvardíj-fizetések a franchise-tulajdonos lettországi bankszámláján landolnak, ahonnan adózatlanul utalják vissza a pénzeket a sofőröknek, valamint azért is, mert a cég által rendszeresített taxi szabadjelző nem felel meg az előírásoknak -, de egyik esetben sem történt érdeminek nevezhető intézkedés. Sőt, semmilyen sem.

A Bolt érinthetetlennek tűnik.

További friss információk
Az álhírek megosztása, továbbítása is bűncselekmény lehet - nyomoznak a hamisított Kásler-levél ügyében
Kijárási korlátozás: a rendőrség ellenőriz
Szerelemféltésből szétvert egy autót
10 kilogramm kábítószerrel az autójában érkezett a lakásához a díler - a nyomozók már várták
Román embercsempészt fogtak el az oroszlányi rendőrök
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat