Ma: 2020.05.30. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
8 év fegyház: másodfokon is bűnösnek mondták ki „János bácsit”, a bicskei gyermekotthon lakóit terrorizáló szexuális ragadozót - a volt igazgató annyira ügyel a „jó hírére”, hogy nem engedte kép- és hangfelvétel készítését a tárgyalóteremben, de azért mi megmutatjuk a pofáját
Privatkopo.hu/168ora.hu 2019.09.10. 15:48:00

Kedden, a Győri Ítélőtáblán, másodfokon folytatódott a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt igazgatója, Vásárhelyi János, és az intézmény volt nevelője, K. Béla pere. A másodfokon eljáró bíróság helyben hagyta az első fokú ítéletet mindkét vádlott esetében. Eszerint fenntartotta a volt igazgató 8 év fegyházbüntetését, és a volt nevelő felfüggesztett szabadságvesztését.Az ítélőtábla a bűncselekmények minősítésén részben változtatott, de a büntetések maradtak.

Vásárhelyi János és védője zárt tárgyalást kért, a perbeszédek és a vádlottak felszólalásai így a sajtó kizárásával zajlottak. A vádlottak nem járultak hozzá, hogy hang- vagy képfelvétel készüljön róluk. Vásárhelyi Jánost vezetőszáron vezették el.

Első fokon a Székesfehérvári Törvényszék járt el, amely megállapította, hogy az elsőrendű vádlott, Vásárhelyi János 26 évig volt a gyermekotthon igazgatója, több kitüntetés tulajdonosa, lakó- és társadalmi közösségének megbecsült tagja. A gyermekeket az otthonban 4 és 8 éves koruk között helyezték el, valamennyien az elsőrendű vádlott gyámsága alá kerültek. Vásárhelyi a gyermekekkel jó kapcsolatot alakított ki, némelyik gyermek apjaként tekintett rá.

Ez idő alatt az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint 9 esetben Vásárhelyi János szexuálisan közeledett a nevelése és gyámsága alatt álló gyermekekhez, amelyek több esetben szexuális együttlétet eredményeztek.

Így előfordult az is, hogy ruhán keresztül a sértettek nemi szervét fogdosta, és ennek viszonzására szólította fel a sértetteket. Előfordult az is, hogy a sértett simogatása után kijelentette, hogy a sértettel análisan szeretne közösülni, ám ez a sértett tiltakozó magatartása miatt az utolsó pillanatban meghiúsult. Volt olyan eset is, amikor a sértett és az elsőrendű vádlott között 10 éven át tartó szexuális kapcsolat alakult ki. Vásárhelyi János a sértettek szexuális szolgáltatását apróbb ajándékokkal, esetenként nagyobb összeggel jutalmazta.

A másodrendű vádlott a gyermekotthon dolgozójaként utolsó munkanapján búcsúbulit tartott, és az egyik erősen ittas nevelt fiatalt 10 ezer forint ígéretével szexuális vágyának kielégítésére hívta fel, amelybe a sértett beleegyezett.

Az elsőfokú bíróság Vásárhelyi Jánost folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, szexuális erőszak bűntettének kísérlete, szexuális visszaélés bűntette miatt 8 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

K. Bélát szexuális visszaélés bűntette miatt 1 év és 6 hónapi szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az első- és másodrendű vádlottat végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynél 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi, vagy befolyási viszonyban áll.

A letartóztatásban töltött idő beleszámít a szabadságvesztés idejébe.

Az ítélet jogerős.

További friss információk
Cigányszerelem: „V.M.” maszkban, felfegyverkezve látogatta meg volt élettársát, és ha már ott volt, erőszakkal magával is vitte a fiatal nőt
Fegyveres rabló pucolta ki egy szombathelyi dohánybolt kasszáját, keresik a Vas megyei rendőrök (fotó)
Egy órán belül két nőt támadtak meg a nyaklánckitépő cigányok, az első esetben az anyuka és a kisgyereke is megsérült
Csengődön már 6 éves kortól lehetne autót vezetni, ha nem akadékoskodnának a rendőrök a Facebookon megosztott videó miatt
Elaludt betörés közben, ébredés után szőlőt csemegézett a kertben
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat