Ma: 2020.04.01. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Vádemelést javasolnak a kazincbarcikai drogdílerekkel szemben
Privatkopo.hu 2020.01.07. 12:20:00

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Miskolci Osztálya jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást L. Tamás és S. László kazincbarcikai lakosok ellen.A férfiak a nyomozás adatai szerint jelentő mennyiségben szereztek be speed és ecstasy típusú kábítószert, amit egy kazincbarcikai hétvégi házban tároltak, és helyben akartak eladni. A nyomozók Kazincbarcika városában éppen drog átadása közben érték tetten 2018. október 5-én, este S. Lászlót, míg társa, L. Tamás elmenekült a helyszínről, vele szemben elfogatóparancsot bocsátottak ki. Az elfogáskor a rendőrök több eldobott alufólia-pakettet találtak, valamennyiben speed volt.

A drog deponálására szolgáló hétvégi házban a KR NNI munkatársai kutatást tartottak, amelynek alkalmával - 413,74 gramm súlyú - 1.058 darab szív alakú ecstasy tablettát, valamint 292,37 gramm speed port találtak, illetve a kábítószer adagolásához és értékesítéséhez használatos eszközöket, tárgyakat foglaltak le. Az igazságügyi vegyészszakértő véleménye szerint a lefoglalt kábítószer jelentős mennyiségű.

A nyomozók széleskörű adatgyűjtést folytattak a szökésben lévő L. Tamás kézre kerítése érdekében, és megállapították, hogy a férfi az országból külföldre próbál menekülni. Autóját az M1-es autópályán 2018. október 7-én, éjszaka, Győr térségében sikerült feltartóztatni, a dílert pedig elfogták a rendőrök.

A KR NNI miskolci nyomozói mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt, és azóta is fenntart. A nyomozást a rendőrök befejezték, az ügy iratait pedig 2020. január 3-án vádemelési javaslattal átadták a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Főügyészségnek.

További friss információk
Az álhírek megosztása, továbbítása is bűncselekmény lehet - nyomoznak a hamisított Kásler-levél ügyében
Kijárási korlátozás: a rendőrség ellenőriz
Szerelemféltésből szétvert egy autót
10 kilogramm kábítószerrel az autójában érkezett a lakásához a díler - a nyomozók már várták
Román embercsempészt fogtak el az oroszlányi rendőrök
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat