Ma: 2020.06.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
11 év börtönbüntetésre ítélték a nagyapját megölő pornós nyomorultat
Privatkopo.hu 2020.03.17. 9:25:00

A Fővárosi Törvényszék 11 év börtönbüntetésre ítélte azt a férfit, aki megölte nagyapját, majd annak holttestét egy garázsban rejtette el. Az ügy II. rendű vádlottját, aki - a nagypapa haláláról nem tudva - több hivatalos ügy intézésekor eljátszotta az idős hozzátartozó szerepét, 3 évre próbára bocsátották.Az ítélet szerint a vádlottat anyagilag jelentősen támogatta a nagyapja. Havi rendszerességgel pénzt adott neki többek között a főiskolai tanulmányára, továbbá lakást is vásárolt a részére. A vádlott a lakást eladta a főiskolai tanulmányait pedig abbahagyta, és pornófilmekben kezdett el szerepelni. A férfi mindezt titokban tartotta a nagyapja előtt. A vádlott apja és testvére azonban azt tervezték, hogy felkeresik a sértettet, és beszámolnak neki a vádlott életviteléről. A vádlott, ettől tartva, megölte (egy disznóölő pisztollyal fejbe lőtte) a nagyapját, akinek holttestét először egy kukában, majd egy Budapest X. kerületi garázsban rejtette el.

Azért, hogy fenntartsa a látszatot, hogy nagyapja még él és továbbra is segíti őt anyagilag, a vádlott a nagyapja vagyonához való hozzáféréshez a sértett nevében okiratot hamisított, 2 éven keresztül a nagyapja bankszámlájára érkezett nyugdíjból fizette a lakásrezsit, és bevásárlásokat végzett. Amikor pedig személyes jelenlétre volt szükség a hivatalos ügyintézéseknél, az ugyancsak pornófilmekben szereplő ismerősének segítségét kérte. A vádlott a nagyapjával közel azonos korú (82 éves) II. rendű vádlottal játszatta el az idős hozzátartozója szerepét, aki a sértett haláláról nem tudott, és anyagi ellenszolgáltatásért cserébe a sértett nevében adásvételi szerződéseket, banki szerződéseket írt alá, okmányt igényelt.

Az ítélet szerint a bíróság nem találta megállapíthatónak a vádmódosításban szereplő aljas indokból történt elkövetést, mivel a bizonyítási eljárás során olyan adatok merültek fel, amelyek kizárták az I. rendű vádlott közvetett anyagi motivációját, így az emberölés bűntettének ezen minősített esetét sem lehetett megállapítani.

A Fővárosi Törvényszék az I. rendű vádlottat emberölés bűntette, üzletszerűen jelentős kárt okozó csalás bűntette, tettesként és felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítás bűntette, felbujtóként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 11 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá több mint 5 millió forint vagyonelkobzást rendelt el vele szemben.

A II. rendű vádlottat közokirat-hamisítás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 3 évre próbára bocsátották, továbbá 130 ezer forint mértékben vagyonelkobzást rendeltek el vele szemben.

A büntetés és az intézkedés kiszabásakor enyhítő körülményként vették figyelembe a vádlottak beismerő vallomását, amely mindkettőjüknél feltáró jellegű volt, a büntetlen előéletüket, az időmúlást, valamint a II. rendű vádlott idős korát is.

Súlyosító körülményként értékelte a bíróság a többszörös halmazatot, az I. rendű vádlottnál pedig azt is, hogy közeli hozzátartozó sérelmére követte el a bűncselekményt, amely után a holtesttel kegyeletsértő módon bánt.

Az ítélet nem jogerős.

További friss információk
Eltűnt a 11 éves Tallárom Bence, a rendőrség a lakosság segítségét kéri (fotó)
Körözték ezt a sármos, sokat szoláriumozott fiatalembert, de ő vígan felborult az autójával és a bátyja adatait diktálta be a rendőröknek - a nyolcadik gyermekükkel várandós asszonykája ellen is körözés volt érvényben
Elfogták a debreceni verekedőket
Kamionosokat fosztogatott a cigánypár
Kiskunhalasi autókereskedőhöz vezettek a szálak - a rendőrök elfogták a román gépkocsitolvajokat
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat