Ma: 2021.01.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
13 hónapja nem tesz eleget törvényben előírt kötelezettségének a Demokratikus Koalíció zuglói képviselője - méltatlanság miatt megszüntethető (lenne) a megbízatása
Privatkopo.hu 2020.11.26. 11:49:00

Több mint egy éve nem szerepel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) köztartozásmentes adózói adatbázisban (KOMA) a Demokratikus Koalíció zuglói önkormányzati képviselője, Tóth Attila - tudta meg a Privatkopo.hu. A vonatkozó törvény szerint méltatlanság miatt a képviselő-testület határozatával megszüntetheti annak az önkormányzati képviselőnek a megbízatását, akinek az állammal, önkormányzattal szemben köztartozása áll fenn.A Magyarország helyi önkormányzatairól alkotott 2011. évi CLXXXIX. törvény rendelkezik arról, milyen esetekben válnak méltatlanná közmegbízatásukra az önkormányzati képviselők. A 38. § (1) bekezdésének d) pontja szerint „méltatlanság miatt a képviselő-testület határozatával megszünteti annak az önkormányzati képviselőnek a megbízatását (...), akinek az állammal, önkormányzattal szemben - a lehetséges jogorvoslati eljárások kimerítését követően - köztartozása áll fenn, és azt az erről szóló értesítés kézhezvételétől számított hatvan napon belül - részletfizetés vagy fizetési halasztás esetén az ezt engedélyező határozat rendelkezéseinek megfelelően - nem rendezi”.

A törvény 38.§ (4) bekezdése kimondja: „Az önkormányzati képviselő megválasztásától számított harminc napon belül köteles kérelmezni felvételét az adózás rendjéről szóló törvényben meghatározott köztartozásmentes adózói adatbázisba (a továbbiakban: adatbázis). Az önkormányzati képviselő az adatbázisba történő felvételére irányuló kérelme benyújtásának hónapját követő hónap utolsó napjáig köteles a képviselő-testületnél igazolni az adatbázisba való felvételének megtörténtét.”

A NAV kizárólag abban az esetben veszi fel az adózót az adatbázisba, ha megfelel a feltételeknek, azaz: nincs lejárt, rendezetlen köztartozása. Amennyiben az adóhivatal megállapítja, hogy a helyi képviselőnek köztartozása van, akkor az adatbázisba nem veszi fel, erről az adózót elektronikusan és írásban is értesíti. A hatóság a törlésről írásban értesíti a képviselő-testületet és a kormányhivatalt, illetve a közgyűlést, a fővárosi és megyei kormányhivatalt is.

A Privatkopo.hu - többször ellenőrzött - információja szerint a Zuglóban a Demokratikus Koalíció színeiben mandátumot szerzett Tóth Attila nem szerepel és tavaly októberi megválasztása óta nem is szerepelt az adatbázisban. Tehát sokszor harminc nap telt el úgy, hogy a DK-s politikus megszegte a törvényben előírt kötelességét. Tóth Attila korábban elnöke volt egy mátészalkai székhelyű szociális szövetkezetnek (amely jelenleg végelszámolás alatt áll), és egyéni vállalkozóként is szerepelt a cégnyilvántartásban, igaz, utóbbit 2020. október 1. napjától szünetelteti.

Az ellenzéki képviselő tehát tizenhárom hónapja úgy veszi fel a több mint félmillió forintos illetményét, hogy nem tett eleget törvényben rögzített kötelezettségének. Tóth jelenleg két bizottságnak is tagja Zuglóban.

A bűnügyi portál megkérdezte erről Tóth Attilát, akinek három nap is kevés volt arra, hogy válaszoljon. Horváth Csaba polgármester ugyancsak nem reagált a lap birtokába került információra.

További friss információk
Félrevezette a rendőrséget a 16 éves lány: senki nem akarta az autójába kényszeríteni
„Fa testápolóval” zárta rövidre a parkolási vitát
Alvó utast fosztott ki ez a lufifújó „navajonki” (fotó)
„Jó bulinak tűnt”: szobrot rongáltak a 15 éves fiúk
„Varázsdohányt” fogyasztottak és árultak
 
Top cikkek
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat