Ma: 2021.04.09. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Sikkasztás gyanújába keveredett a Debrecen és a Ferencváros volt válogatott futballistájának, a DVSC jelenlegi sportigazgatójának tüzépes cége
Privatkopo.hu 2021.02.21. 9:45:00

Közel két hónapja nem hajlandó kiadni a vevőnek a Tüzépker Debrecen Kft. azt az összesen 54 millió 500 ezer forint értékű építőanyagot, amit a Széles Trend Építő Kft. még 2020. szeptember és november hónapokban rendelt meg - a teljes vételár megfizetésével - a cégtől. A tüzépes vállalkozást 2020. december végétől két ex-futballista, a Debrecen, a Ferencváros, valamint számos külföldi klub egykori játékosa, a DVSC jelenlegi sportigazgatója, a 31-szeres válogatott Tőzsér Dániel, valamint sógora, Lénárt Szabolcs, a Derecske volt labdarúgója irányítja. Amint az alábbi történetből kiderül, meglehetősen sajátosan.A Széles Tend Építő Kft. hosszú évek óta áll üzleti kapcsolatban a Tüzépker Debrecen Kft.-vel. 2020 szeptemberében és novemberében az építőipari cég jelentős mennyiségű, összesen több mint 56 millió forint értékű építőanyagot rendelt meg - a teljes vételár átutalással történő megfizetésével - a tüzépes társaságtól. A vevő abban állapodott meg a Tüzépkerrel, hogy a kifizetett termékeket nem szállítja el, a kereskedő vállalta azok tárolását mindaddig, amíg a Széles Trend Építő nem kéri a kiszállítást vagy a kft. munkatársai nem mennek az áruért. A megvásárolt építőanyagok egy részéről az eladó tárolási bizonylatot állított ki a vevő részére.

2020. október 30-án - a megrendelő kérésére - mintegy 1 millió 500 ezer forint értékű tetőcserép kiszállításra került a korábban megvásárolt mennyiségből.

„2021. január elején jeleztem a Tüzépker Debrecen Kft. illetékeseinek, hogy szükségünk lenne a még ki nem szállított építőanyagokra, de legalábbis azokra a vasanyagokra, zsalukövekre, amelyek egy idősotthon építésének megkezdéséhez voltak szükségesek” - magyarázta a Trend Építő Kft. ügyvezetője, Széles Jenő. „Ekkor jutott tudomásomra, hogy a tüzépes cégnek új tulajdonosai és ügyvezetői lettek.”

A cégnyilvántartás szerint a kft. ügyvezetői feladatkört 2020. december 29. napjától a volt válogatott labdarúgó, a DVSC jelenlegi sportigazgatója, Tőzsér Dániel és sógora, a Derecske egykori futballistája, Lénárt Szabolcs látja el, a vállalkozás tulajdonosa pedig a 2020. december 4-én, 10 millió forint jegyzett tőkével alapított MECZ Zrt. lett, amelynek igazgatósági tagjai: Tőzsér Dániel, Lénárt Szabolcs és Lénárt Zsanett (Lénárt Szabolcs húga, egyben Tőzsér felesége).

Január első hetében személyes találkozóra került sor a vevő, valamint az eladó képviselői között. „Én ekkor már nem láttam az együttműködésre való hajlandóságot az új vezetőkben, ezért kértem, hogy azonnal szállítsák ki a tavaly kifizetett építőanyagokat” - mondta az építőipari kft. cégjegyzésre jogosult képviselője. Lénárt és Tőzsér ekkor még arról biztosította a vevőt, hogy a megvásárolt anyagokat megkapja, „csak előtte le kívánják ellenőrizni a raktárkészletüket”. Itt érdemes megjegyezni, hogy a Tüzépker Deberecen Kft. 2018-ban 4 milliárd 265 millió, 2019-ben 4 milliárd 424 millió forint nettó árbevételt ért el. Egy ekkora forgalmat lebonyolító társaság esetében teljesen valószínűtlen, hogy a két volt labdarúgó átvilágítás nélkül, a cégdokumentáció vizsgálatát mellőzve, „vakon” vette át a vállalkozást az előző tulajdonostól.

                                     Az egyik tüzépes, Tőzsér Dániel

„Ezt követően kezdődött az igazi kálváriánk” - folytatta Széles. „Hiába kértük számos alkalommal - e-mailben, telefonon, személyesen - a Tüzépkertől, hogy az építőanyagainkat szállítsák ki, erre nem került sor. Az áruért küldött fuvarosunkkal közölték, hogy nem vihet el semmit és elküldték a telephelyükről. Sajnos a második személyes találkozón sem jutottunk közelebb az ügy megoldásához, egyre inkább az volt az érzésem, hogy csak az időt akarják húzni.” Az építőanyag-kereskedő társaság jogi képviselője arra hivatkozott egyik levelében, hogy mivel a cégben tulajdonosváltozás történt, és a szóban forgó építőanyagok még a korábbi tulajdonos idejében kerültek értékesítésre, ezért meg kell vizsgálniuk a követelést. „Az új tulajdonosok egyszer sem vitatták követelésünk jogszerűségét. Birtokunkban vannak az átutalásokat bizonyító banki dokumentumok, a tárolási bizonylatok, ezeket be is mutattuk nekik. Nem a volt tulajdonosnak fizettünk, hanem a cégnek, tehát az üzleti jogviszony a társasággal jött létre, nem az aktuális tulajdonossal” - fűzte hozzá a becsapott kft. igazgatója, aki elmondta azt is, hogy tudomása szerint más vállalkozóknak is több millió forintos követelése van a tüzéppel szemben. „Sok panaszt hallottam az új ügyvezetés hozzáállását illetően.”

Ezt követően megszakadt a kommunikáció a Széles Trend Építő Kft. és a Tüzépker új tulajdonosai között. „Legalább öt felszólító levelet küldtünk a részükre, amelyekre semmilyen választ nem kaptunk.”

2021. február 11. napján a Tüzépker Debrecen Kft. egyik ügyvezetője, Lénárt Szabolcs azt közölte telefonon a vevő cég képviselőjével, hogy sem az építőanyagokat nem adják ki, sem a vételárat nem fizetik vissza. Teljesen elzárkózott az együttműködéstől.

„Természetesen egy ekkora összeg visszatartása lehetetlen helyzetbe hozta társaságunkat, de ami még rosszabb, a megrendelőinket is. Több beruházás csúszását idézte elő a Tüzépker, amelyek miatt sok ember maradt munka nélkül. Eddig már egy idősotthonnak és egy társasháznak a kivitelezési munkálatai szenvedtek késedelmet. Mivel az építőanyagok ára jelentősen emelkedett az utóbbi időszakban, így ez is cégünk kárát növeli” - jegyezte meg a pórul járt társaság cégvezetője, hozzátéve, ugyanazért az árumennyiségért, amelyért tavaly ősszel 54 millió 500 ezer forintot fizettek, most hozzávetőlegesen 70 milliót kellene „kicsengetniük”.

A megkárosított társaság ügyvezetője február 17-én - sikkasztás és csalás gyanújával - ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett az ügyben a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon, amelyben indítványozta, hogy a nyomozó hatóság rendeljen el zár alá vételt a vagyonelkobzás végrehajtása és a polgári jogi igény biztosítása céljából a Tüzépker Debrecen Kft. valamennyi fellelhető vagyontárgyára és bankszámlájára.

A Privatkopo.hu e-mailben megkereste a Tüzépker Debrecen Kft. ügyvezetőit, akik a cikk megjelenéséig nem reagáltak a bűnügyi portál kérdéseire.

Frissítés

A Tüzépker Debrecen Kft. 2021. február 22-én, 11.35 órakor közölte - e-mailben - az üggyel kapcsolatos álláspontját a Privatkopo.hu szerkesztőségével.


A Széles Trend Építő Kft. közleménye:

„Széles Jenő, mint a Széles Trend Építő Kft. ügyvezetője röviden szeretnék reagálni a Tüzépker Debrecen Kft. által előadottakban szereplő legnagyobb csúsztatásokra:

A TÜZÉPKER Kft. úgy fogalmaz levelében, hogy nem került sor a velem fennálló jogviszony lezárására, azonban ez a megfogalmazás a gyakorlatban azt jelenti, hogy több mint két hete semmilyen kapcsolatot nem tudok teremteni velük. A Tüzépker Debrecen Kft. belső problémái, a vezetőségváltással kapcsolatos dolgok nem rám tartoznak. Emiatt miért kellene várnom a megvásárolt építőanyagomra? Elfogadhatatlan eljárás az új cégvezetés részéről, hogy a vizsgálatok lezárásáig türelmemet kérik, de annak időpontját még megközelítőleg sem jelölik meg.

A Tüzépker Debrecen Kft.-vel korábban lezajlott egyeztetéseken egyszerre több vállalkozó is jelen volt. A megrendelőm egyik képviselője, Ofra Róbert - érthető okokból - megpróbál minden tőle telhetőt megtenni az ügy mielőbbi megnyugtató megoldása érdekében. A teljes bizonytalanság miatt a megrendelő az építési területek előkészítését sem meri megkezdeni. Erre tekintettel, az álképviselettel kapcsolatos teljesen alaptalan kifogásokat visszautasítom.

Reméltem, hogy az ügy mindenféle jogi eljárás nélkül megoldódik, azonban sajnos a válaszból azt a következtetést tudom levonni, hogy a rendőrségi feljelentés után a polgári per megindítását sem fogjuk tudni elkerülni.”
 

További friss információk
Feka Melinda egyre ramatyabb állapotban szökik meg a kórházból (fotók)
Jó bulinak hitték, nem volt az
Mintegy 6 kilogramm kábítószert akart Magyarországra szállítani egy győri férfi
Nőket futtató „kiccsaládon” ütött rajta a Nemzeti Nyomozó Iroda
Felszámolt bűnbanda: kokain, speed, marihuána és hústermékek szerepeltek a kínálatban
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat