Ma: 2021.09.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Gazdasági bűncselekmény gyanújával évekig eljárás folyt Ukrajnában a Magyar Úszó Szövetség vezetését támadó Hornyák Viktor ellen
privatkopo.hu/Fotó: szelesmuhely.com 2016. 04. 23. 8:54:00

Gazdasági bűncselekmény gyanújával több évig eljárás folyt Hornyák Viktorral szemben a kárpátaljai Ungváron az 1990-es évek végén - értesült ukrajnai forrásokból a Privát Kopó. A Magyar Úszó Szövetség vezetői ellen hosszú ideje „harcot” folytató, Debrecenben Széles Sándor Úszó-Nevelő Műhely néven sportklubot működtető férfi ellen a KGB ukrajnai utódszervezete, az SZBU folytatott nyomozást.A Privát Kopó információi szerint Hornyák Viktor az 1990-es évek végén - még Viktor Ivanovics Gornak néven - került a KGB ukrajnai utódszervezete, az SZBU látókörébe, amikor privatizálta az ungvári konzervgyárat, amelyet annak megvásárlását követően vodka készítésére alakíttatott át. Úgy tudni, ebben az időszakban Hornyák cége hatalmas hiteleket vett fel, amelyek visszafizetésével gondjai akadtak, ugyanis a vodkaüzlethez fűzött üzleti reményei nem realizálódtak. Több, kétes hírű pénzügyi partnerével is elszámolási vitái kerekedtek, amelynek következményeként egy alkalommal ismeretlenek gránátot erősítettek Hornyák gépkocsijához - a tervezett merénylet azonban nem sikerült.

A kizárólag kiemelt bűnügyek felderítésével foglalkozó SZBU - pénzügyi bűncselekmény gyanúja miatt - őrizetbe vette Hornyákot. Ukrajnai források szerint a férfi több hónapot töltött előzetes letartóztatásban, később vádat emeltek ellene, ám mintegy 4 éves bűnvádi eljárást követően a bíróság felmentette. A Privát Kopó értesülése szerint Hornyák jogi képviseletét Ukrajna egyik legkiválóbb ügyvédje látta el, akinek felesége büntetőbíróként tevékenykedett. Feltételezések szerint a kiváló bírósági kapcsolatokkal rendelkező ügyvéd hatékony „háttérmunkájának” köszönhette a vádlott, hogy végül felmentéssel zárult a büntetőpere. Hornyák Viktor azt követően, hogy az ellene indított büntetőeljárás lezárult, elhagyta Ukrajnát, Magyarországra költözött.

A Privát Kopó megkeresésére Hornyák elismerte, hogy gazdasági bűncselekmény gyanújával az 1990-es évek végén eljárás folyt ellene Ukrajnában, a több hónapos előzetes letartóztatásáról szóló információt azonban cáfolta, állítása szerint csupán 3 napot töltött őrizetben. „Politikai okok miatt akartak ellehetetleníteni, akkoriban az Ungvár-járási szociáldemokraták egyik vezetőjeként munkálkodtam, és kellemetlen voltam a regnáló hatalom számára” - magyarázta. Azt megerősítette, hogy ismeretlenek robbanószerkezetet helyeztek az autójára.

További friss információk
„Fogva tartanak és le fogják vágni az ujjaim!”
Elfogták az idős embereket megkárosító csalókat
Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak két budapesti főorvost és egy asszisztenst - bilincsben vitték el őket
28 000 forintot érő ágygarnitúrát adott el 180 000 forintért
Volt NAV-os vezető és bűntársai ellen emeltek vádat korrupciós bűncselekmények miatt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat