Ma: 2020.09.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Kommandósok fogták el Labanc Ferencet és dr. Porkoláb Zsoltot
privatkopo.hu 2014.08.07. 9:29:00

Őrizetbe vette a Budapesti Nyomozó Ügyészség Labanc Ferencet, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egykori életvédelmi főnyomozóját. A jelenleg „igazságügyi mediátorként” működő volt rendőrtisztet a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége szerdán, hajnalban fogta el. Az ügyben őrizetbe vették a férfi üzlettársát, dr. Porkoláb Zsolt budaörsi jogászt is, aki korábban a BRFK nyomozójaként tevékenykedett.Labancot vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel, valamint önbíráskodással gyanúsították meg. Az ügyészség szerint 50 ezer eurót és 220 ezer angol fontot vett át egy brit vállalkozótól, akinek azt ígérte, hogy rendőrök megvesztegetésével adatokat szerez meg hatósági nyilvántartásokból. A volt  főnyomozó tagadta, hogy elkövette volna a gyanúsításban szereplő bűncselekményeket. Az ügyben őrizetbe vették Labanc Ferenc üzlettársát, dr. Porkoláb Zsolt budaörsi jogászt is, aki korábban a BRFK nyomozójaként tevékenykedett. Úgy tudni, Porkoláb felesége a Budaörsi Járási Ügyészségen dolgozik.

A Privát Kopó értesülése szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozást folytat egy 2009-2010-ben, fiktív számlákkal elkövetett, több tízmillió forintos áfacsalási ügyben, amelynek főszereplője a Labanc Ferenc és dr. Porkoláb Zsolt tulajdonában álló Nyomolvasó Kft.

Egy másik furcsa ügyben is érintett a két volt rendőrtiszt: 2011. október 11-én 16 millió 800 ezer forintról szóló „forgóeszköz hitelszerződést” kötött a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet és a Nyomolvasó Kft. A társaság tulajdonosai, Labanc Ferenc és dr. Porkoláb Zsolt a hitel folyósításáért cserébe - a hitelszerződés megkötése napján - közjegyzői okiratba foglalt nyilatkozatot tettek megbízójuk, az ugyancsak Nemes Attilához köthető NTP Elektroweb Kft. érdekében, amelyben súlyos gazdasági bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg az Electro World volt tulajdonosát. A közel 17 millió forintos hitelt Labanc és dr. Porkoláb saját céljaikra fordították, annak visszafizetésére nem került sor.

Labanc Ferenc az elmúlt években rendszeresen szerepelt „bűnügyi szakértőként” a médiában.

További friss információk
7 év fegyház „unokázós” csalásokért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett
170 ezer euró korrupciós pénzt vágott zsebre egy határrendész
Tenerifén bujkált a közel 900 millió forintos költségvetési csalásért elítélt férfi
Egy szerelmespár izgalmas programja: pénzhamisítás
Korrupciós ajánlatot tett, de nem annak, akinek tervezte
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat