Ma: 2019.08.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Kommandósok fogták el Labanc Ferencet és dr. Porkoláb Zsoltot
privatkopo.hu 2014.08.07. 9:29:00

Őrizetbe vette a Budapesti Nyomozó Ügyészség Labanc Ferencet, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egykori életvédelmi főnyomozóját. A jelenleg „igazságügyi mediátorként” működő volt rendőrtisztet a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége szerdán, hajnalban fogta el. Az ügyben őrizetbe vették a férfi üzlettársát, dr. Porkoláb Zsolt budaörsi jogászt is, aki korábban a BRFK nyomozójaként tevékenykedett.Labancot vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel, valamint önbíráskodással gyanúsították meg. Az ügyészség szerint 50 ezer eurót és 220 ezer angol fontot vett át egy brit vállalkozótól, akinek azt ígérte, hogy rendőrök megvesztegetésével adatokat szerez meg hatósági nyilvántartásokból. A volt  főnyomozó tagadta, hogy elkövette volna a gyanúsításban szereplő bűncselekményeket. Az ügyben őrizetbe vették Labanc Ferenc üzlettársát, dr. Porkoláb Zsolt budaörsi jogászt is, aki korábban a BRFK nyomozójaként tevékenykedett. Úgy tudni, Porkoláb felesége a Budaörsi Járási Ügyészségen dolgozik.

A Privát Kopó értesülése szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozást folytat egy 2009-2010-ben, fiktív számlákkal elkövetett, több tízmillió forintos áfacsalási ügyben, amelynek főszereplője a Labanc Ferenc és dr. Porkoláb Zsolt tulajdonában álló Nyomolvasó Kft.

Egy másik furcsa ügyben is érintett a két volt rendőrtiszt: 2011. október 11-én 16 millió 800 ezer forintról szóló „forgóeszköz hitelszerződést” kötött a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet és a Nyomolvasó Kft. A társaság tulajdonosai, Labanc Ferenc és dr. Porkoláb Zsolt a hitel folyósításáért cserébe - a hitelszerződés megkötése napján - közjegyzői okiratba foglalt nyilatkozatot tettek megbízójuk, az ugyancsak Nemes Attilához köthető NTP Elektroweb Kft. érdekében, amelyben súlyos gazdasági bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg az Electro World volt tulajdonosát. A közel 17 millió forintos hitelt Labanc és dr. Porkoláb saját céljaikra fordították, annak visszafizetésére nem került sor.

Labanc Ferenc az elmúlt években rendszeresen szerepelt „bűnügyi szakértőként” a médiában.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat