Ma: 2021.09.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Kommandósok fogták el Labanc Ferencet és dr. Porkoláb Zsoltot
privatkopo.hu 2014. 08. 07. 9:29:00

Őrizetbe vette a Budapesti Nyomozó Ügyészség Labanc Ferencet, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egykori életvédelmi főnyomozóját. A jelenleg „igazságügyi mediátorként” működő volt rendőrtisztet a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége szerdán, hajnalban fogta el. Az ügyben őrizetbe vették a férfi üzlettársát, dr. Porkoláb Zsolt budaörsi jogászt is, aki korábban a BRFK nyomozójaként tevékenykedett.Labancot vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedéssel, valamint önbíráskodással gyanúsították meg. Az ügyészség szerint 50 ezer eurót és 220 ezer angol fontot vett át egy brit vállalkozótól, akinek azt ígérte, hogy rendőrök megvesztegetésével adatokat szerez meg hatósági nyilvántartásokból. A volt  főnyomozó tagadta, hogy elkövette volna a gyanúsításban szereplő bűncselekményeket. Az ügyben őrizetbe vették Labanc Ferenc üzlettársát, dr. Porkoláb Zsolt budaörsi jogászt is, aki korábban a BRFK nyomozójaként tevékenykedett. Úgy tudni, Porkoláb felesége a Budaörsi Járási Ügyészségen dolgozik.

A Privát Kopó értesülése szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozást folytat egy 2009-2010-ben, fiktív számlákkal elkövetett, több tízmillió forintos áfacsalási ügyben, amelynek főszereplője a Labanc Ferenc és dr. Porkoláb Zsolt tulajdonában álló Nyomolvasó Kft.

Egy másik furcsa ügyben is érintett a két volt rendőrtiszt: 2011. október 11-én 16 millió 800 ezer forintról szóló „forgóeszköz hitelszerződést” kötött a Körmend és Vidéke Takarékszövetkezet és a Nyomolvasó Kft. A társaság tulajdonosai, Labanc Ferenc és dr. Porkoláb Zsolt a hitel folyósításáért cserébe - a hitelszerződés megkötése napján - közjegyzői okiratba foglalt nyilatkozatot tettek megbízójuk, az ugyancsak Nemes Attilához köthető NTP Elektroweb Kft. érdekében, amelyben súlyos gazdasági bűncselekmények elkövetésével gyanúsították meg az Electro World volt tulajdonosát. A közel 17 millió forintos hitelt Labanc és dr. Porkoláb saját céljaikra fordították, annak visszafizetésére nem került sor.

Labanc Ferenc az elmúlt években rendszeresen szerepelt „bűnügyi szakértőként” a médiában.

További friss információk
„Fogva tartanak és le fogják vágni az ujjaim!”
Elfogták az idős embereket megkárosító csalókat
Hálapénz elfogadásával gyanúsítanak két budapesti főorvost és egy asszisztenst - bilincsben vitték el őket
28 000 forintot érő ágygarnitúrát adott el 180 000 forintért
Volt NAV-os vezető és bűntársai ellen emeltek vádat korrupciós bűncselekmények miatt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat