Ma: 2020.07.03. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Együtt ittak, majd kirabolta ismerősét egy nádudvari férfi
Privatkopo.hu 2020.04.29. 18:50:00

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki követte a hazafelé tartó sértettet, majd rátámadt és elvette az értékeit.A vádlott és a sértett ismerték egymást, mindketten Nádudvaron laknak. 2020. január 17-én, egész nap együtt tartózkodtak az egyik sörözőben - külön is és egymás társaságában is szeszes italt fogyasztottak.

A sértett a vádlott kérésére egy közeli trafikban cigarettát vásárolt neki, illetve a vádlott többször kérte a sértettet arra is, hogy adjon neki pénzt, azonban a férfi ennek nem tett eleget.

17 óra körüli a sértett gyalogosan, egyedül indult hazafelé, a vádlott követni kezdte őt, a sértett észrevette a mögötte haladó vádlottat, ezért egy betontömb mögött elbújt. A vádlott meglátta a sértettet, odament hozzá és rátámadt- Lenyomta őt a földre, rátérdelt a mellkasára az arcán többször megütötte, majd a ruházatában kutatott. A földön fekvő sértett kabátjának belső zsebéből a vádlott kivett hetvenezer forint készpénzt, elvette a sértettnél lévő élelmiszerrel teli szatyrot is, majd eltávozott a helyszínről.

A sértettnek a vádlott bántalmazása következtében az arcán nyolc napon belül gyógyuló hámhorzsolásos sérülése keletkezett.

A vádlott a sértettnek 73 000 forint kárt okozott, amelyből 25 000 forint készpénz és az élelmiszerrel telepakolt bevásárló táska lefoglalásával megtérült.

Az eljárás során a sértett a vádlottal szemben polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Hajdúszoboszlói Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő többszörös visszaeső vádlott ellen rablás bűntette miatt emelt vádat a Hajdúszoboszlói Járásbíróságon. A vádiratban fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a sértett által előterjesztett polgári jogi igényt érdemben bírálja el.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Ököllel ütötte ismerősét egy fiatalkorú, a sértett súlyos sérülést szenvedett
Jogerősen elítélték a szomszédját fegyverrel életveszélyesen megsebesítő férfit: 7 év börtönbüntetést kapott
Őrizetbe vették a süttői kettős emberölés gyanúsítottját - az egyik áldozat 26 éves öccse követte el a bűncselekményt
Különös kegyetlenséggel végzett az őt pénzelő nagynénjével a 24 éves drogfüggő férfi
Bántalmazta volt élettársát, majd fenyegetéssel pénzt szerzett tőle
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat