Ma: 2018.02.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Elvágta ivócimborája torkát, kényszergyógykezelését rendelték el
index.hu 2017.11.08. 10:55:00

Kényszergyógykezelését írta elő a Szegedi Törvényszék annak a férfinak, aki másfél éve meggyilkolt egy férfit Szegeden. N. B. L.-t emberölés bűntettével vádolták, ez alól a bíróság felmentette, mert a cselekmény elkövetésekor kóros elmeállapotú volt és jelenleg is az, ami az elmeműködés olyan kóros állapotával járt, amely képtelenné tette abban, hogy cselekménye következményeit felismerje, vagy hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjen.A nem jogerős ítélet szerint a vádlott 2016. február 01. napján délutántól kezdve egy Szeged belvárosában található vendéglátó egységben ivott a barátaival. Záróra után átmentek egy szintén szegedi sörözőbe.

A vádlott és barátai a vendéglátóhelyen éjfél körüli időpontban érkeztek meg. (...) 01 óra 45 perc körüli időben további ismerősök csatlakoztak hozzájuk, köztük a sértett is. A vádlott társaságából 02 óra 30 perc körüli időben a sértett kivételével mindenki hazament, így a vádlott és a sértett egymással szemben ülve beszélgettek tovább. Ezt követően 02 óra 50 perc körüli időben a vádlott a mindig magánál hordott svájci, többfunkciós, 10 cm nyélhosszúságú, többek között egy nagy pengével is ellátott bicskáját kinyitotta és minden előzetes szóváltás nélkül a vele szemben ülő sértett nyakának bal oldalába azt beleszúrta és egy haránt irányú hasító jellegű mozdulattal a sértett torkát átvágta.

A férfi a söröző kövezetére esett, de hiába siettek többen a segítségére, elvérzett.

A vádlott a helyszínről eltávozott, őt a rendőrség a hajnali órákban fogta el. A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője 3 nap gondolkodási időt tartottak fent az esetleges fellebbezés bejelentésére, így az ítélet nem emelkedett jogerőre - tájékoztatott a  Szegedi Törvényszék.

A gyógykezelést az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Súlyos testi sértés Tatárszentgyörgyön
Előzmény nélkül: nőket és kislányt ütött ököllel az utcán egy félnótás Debrecenben
Enyhítették a büntetést - 13 év fegyházbüntetést kapott az idős kaposvári asszony gyilkosa
Rendőrt ütött meg egy 16 éves fiú, aki jelenleg más ügyben előzetes letartóztatásban van
Gyerekektől rabolt a 17 éves jómadár
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat