Ma: 2021.05.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Kényszerítéssel akarta megakadályozni a feljelentést
Privatkopo.hu 2020. 10. 26. 10:22:00

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt vádat emelt egy tompai férfi ellen, aki 2018 szeptemberében a Tompai Rendőrőrs épülete előtt azért bántalmazott, lökdösött egy férfit, hogy ne tegyen feljelentést ellene.A vádirat szerint a vádlott 2018. szeptember 18-án bántalmazott egy kelebiai férfit. A bántalmazott sértett közvetlenül a bűncselekmény után elment a Tompai Rendőrőrs épületéhez, hogy garázdaság és könnyű testi sértés miatt feljelentést tegyen a bántalmazó ellen.

A rendőrség előtt azonban útját állta a korábbi támadója, aki erőszakkal akadályozta a feljelentés megtételében. Ennek során a vádlott a rendőrőrs udvarának bejárati kapujánál a korábbi bántalmazás hatása alatt álló sértett elé állt és legalább háromszor erőteljesen két kézzel meglökte a mellkasánál, hogy a rendőrség épületétől távol tartsa. Közben a vádlott kifejezetten követelte, hogy ne tegyen feljelentést és arra is utalt, hogy „másképpen” intézzék el a sérelmeket.

A sértett többször próbálta a vádlottat kikerülni, aki még kétszer meglökte. Ezután a sértett lökte meg védekezésként a vádlottat, aki abbahagyta a lökdösődést és távozott a helyszínről. A vádlott azért alkalmazott erőszakot az általa korábban bántalmazott férfivel szemben, hogy ne tegyen feljelentést, törvényes jogaival ne éljen és így a vádlott mentesüljön a felelősségre vonás alól.

A sértett az erőszak ellenére megtette a feljelentést, ami alapján eljárás indult a vádlottal szemben garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt. Ebben az ügyben a Kiskunhalasi Járásbíróság 2020 januárjában jogerősen közérdekű munka büntetésre ítélte a vádlottat.

A szabadlábon lévő vádlottat a járási ügyészség kényszerítés hatósági eljárásban bűntettével vádolja, bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss információk
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek három kirúgott rendőrt, mert bántalmaztak egy agresszív cigányt
Válóperes ügyet rendezett apa és fia Dunavarsányban - vascsővel és késekkel, ahogy „illik”
Idős házaspár bántalmazásával vett elégtételt
Borzalom! Másfél éven át szexuálisan bántalmazta testvérük 3 és 4 éves gyermekeit két „nagybácsi”
Jogerősen elítélték azt a vádlottat, aki egy jogszerűen intézkedő rendőrt fojtogatott
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat