Ma: 2019.05.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Súlyosították a Teréz körúti robbantó büntetését: legkorábban 30 év letöltése után szabadulhat a fegyházból
Privatkopo.hu 2019.03.12. 10:24:00

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a két rendőrt életveszélyesen, illetve súlyosan megsebesítő Teréz körúti robbantás vádlottját többszörösen minősített emberölés kísérlete és terrorcselekmény miatt a Fővárosi Ítélőtábla kedden kihirdetett, másodfokú, jogerős ítéletében. Papp László Gergely - az elsőfokú ítéletben meghatározott 25 év helyett - leghamarabb 30 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.Az eljárás adatai szerint a huszonéves férfi 2016. szeptember 24-én, késő este, Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott robbanószerkezettel egy rendőrt életveszélyesen, egyet pedig súlyosan megsebesített azért, hogy megszerezze fegyvereiket, de végül azok nélkül távozott a helyszínről. Később a Belügyminisztériumnak e-mailt írt, amelyben leírta a felrobbantott bomba összetételét.
   
Az előzetes letartóztatásban lévő elkövető a nyomozás során tett beismerő vallomását az elsőfokú bírósági eljárásban visszavonta, a bűncselekmény elkövetését tagadta, majd egyre zavartabban viselkedett és kérte, hogy ne kelljen részt vennie a tárgyalásokon.

A táblabíróság annyiban változtatta meg a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletét, hogy a terrorcselekmény kísérletét terrorcselekmény bűntettének - tehát befejezett cselekménynek - minősítette. Papp László Gergelyt emellett kötelezték a negyvenmilliós bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs.

További friss információk
Szédületes karrier 14 évesen: rabolt a cigánylány, aki ellen már két körözés volt érvényben
14 éves fiút akart kirabolni a késsel hadonászó cigány
Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a cellatársukat megölő szombathelyi rabokat
A hitről akartak beszélgetni Ferenccel a felekezet tagjai, de ő inkább hozzájuk vágott volna egy ereszcsatornát
4 év és 6 hónap börtönbüntetés a trükkös lopásnak indult rablásért
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat