Ma: 2019.06.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Egy férfi, négy bűncselekmény, húsz rendbeli elkövetés
police.hu 2018.06.07. 14:03:00

Csalás, sikkasztás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt nyomoztak a rendőrök egy 50 éves pécsi férfi ellen, aki 2015 júniusa és 2016 szeptembere között gépjárművek adás-vétele kapcsán követett el bűncselekményeket.Volt, amikor a gyanúsított átírási ügyintézés címen vett át készpénzt a sértettektől, egyes esetekben előleget kért egy autó külföldről történő behozatalához, vagy az autók megvételéhez, azonban a vállalt szolgáltatás elmaradt. Olyan eset is előfordult, hogy a kifizetett kocsit nem adta át a vevőknek, a javításra neki átadott járművet nem adta vissza, vagy éppen az autót, amelyet ő vett meg - vagy számított be -, nem íratta át időben, majd miután baleset részese lett, visszadátumozott felelősségbiztosítási kötvénnyel akart pénzt kicsalni a biztosító társaságtól. Több esetben valótlan tartalmú bejegyzéseket tett a gépjárművek forgalmi engedélyébe, illetve egy esetben egy hamis adásvételi számlát is felhasznált.

A férfit elfogták, majd az eljárás során többször is kihallgatták gyanúsítottként, beismerő vallomást tett.

A rendőrségi vizsgálat az előzetes letartóztatásban lévő férfival kapcsolatban összesen húsz rendbeli jogsértés gyanúját tárta fel, amelyek során mintegy 5,5 millió forint kár keletkezett. Ebből a házkutatások és lefoglalások eredményeképpen közel 4 millió forintnyi kár megtérült.

A nyomozást a Pécsi Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

(Fotó: illusztráció)

További friss információk
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
Befektetési ígéretekkel verték át a sértetteket - az okozott kár közel 250 millió forint
Számlagyáros bűnszervezet tagjai ellen emeltek vádat - közel 3 milliárd forint kárt okoztak az államnak
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat