Ma: 2021.04.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Jogerősen elítélte a bíróság a csaló debreceni konyhafőnököt
Privatkopo.hu 2021. 04. 08. 11:25:00

A Debreceni Törvényszék - mint másodfokú bíróság - 2021. április 7-én megtartott tanácsülésén megváltoztatta annak a férfinak az elsőfokú ítéletét, aki konyhafőnöki munkakörét kihasználva csalást követett el.A másodfokú bíróság a cselekményt két rendbeli csalás bűntettéről átminősítette egy rendbeli csalás bűntettére, a 4 év börtönbüntetés helyett pedig 3 év 2 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabott ki a férfival szemben. A sértettnek okozott kár erejéig a bíróság a vádlott vagyonára - 12 és fél millió forint erejéig - vagyonelkobzást rendelt el.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2014 januárjától egy kft. alkalmazásában állt, mint konyhafőnök. A munkaszerződés alapján a férfi három debreceni étteremben is dolgozhatott, továbbá a feladatai közé tartozott az árubeszerzés, tárolás és az áruk rendeltetésszerű felhasználása.

A vádlott munkaviszonya 2015 márciusában megszűnt, azonban ezt követően 2015. március 25. napjától 2016. augusztus 3-ig a beszállító cég előtt azt a látszatot keltette, hogy továbbra is ő az étterem séfje. Ez idő alatt a vendéglátóhely nevében, annak pecsétjével ellátott szállítólevélen adta le a megrendeléseket, de az árut már rendszeres haszonszerzésre törekedve maga szállította el a beszállító cég telephelyéről, és azzal sajátjaként rendelkezett. Ezen időszak alatt a férfi összesen 48-szor adott le rendelést, az általa elvitt áru értéke meghaladta a 12 millió 500 ezer forintot. A számlák nagy részét - közel 9 és fél millió forintot - a vádlott volt munkáltatója folyamatosan kifizette a beszállító cégnek, a csalás észlelése után pedig a szállítóleveleken szereplő kiadott áruk vonatkozásában a beszállítót mintegy 3 millió forint kár érte.

A számlákhoz tartozó szállítólevelekről megállapítást nyert, hogy az azon szereplő megrendelések nem valósak, a 42 éves vádlott azokon a volt munkaadója bélyegzőjét használta, amit a bűncselekmény elkövetésének időszakban már nem használhatott volna.

A másodfokon eljáró törvényszék teljes felülbírálat keretében vizsgálta felül az elsőfokú ítéletet, amelynek eredményeként tanácsülésen megváltoztatta a járásbíróság döntését.

A büntetőtanács elnöke indokolásában hangsúlyozta, hogy az ítélet enyhítésére azért került sor, mert a bűncselekmény át lett minősítve két rendbeli csalásról egy rendbeli csalásra, ezzel pedig a büntetési tétel is lényegesen csökkent. Ezen felül a bíróság enyhítő körülményként értékelte az időmúlást és a vádlott egészségi állapotát is.

A döntés jogerős.

További friss információk
Hatmilliárdos költségvetési csalás: számlagyárat működtető bűnszervezetet számoltak fel a NAV pénzügyi nyomozói
A börtönből telefonálgatott és csalt ki közel kétmillió forintot egy bűnöző
„Kipakol” az öt és fél év börtönbüntetésre ítélt volt stróman: „győri nagyvállalkozók utasítására követtem el áfacsalásokat, a bűncselekményekből származó milliárdok hozzájuk kerültek”
Volt élettársa bankkártyájával fizette ki több havi telefonszámláját
Jogerősen elítélte a bíróság a csaló debreceni konyhafőnököt
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat