Ma: 2019.08.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
A vádirat szerint Kutasi Róbert is bundázott
rangado.hu 2013.07.03. 8:51:00
A vádirat szerint a 2008. február 27-én lejátszott Honvéd-REAC (5-0) Ligakupa-meccs előtt Koltai Tamás megkereste az időközben öngyilkosságot elkövető Kutasi Róbertet, a REAC klubigazgatóját, és részére ötezer eurót ajánlott arra az esetre, ha a rákospalotaiak kikapnak a meccsen.


Szeptember 18-án kezdődik a Kenesei Zoltán és társai ellen indított büntetőügy elsőfokú tárgyalássorozata a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A Központi Nyomozó Főügyészség vádirata számos érdekességet tartalmaz.

A dokumentum 17 vádlottat sorol fel, közülük Kenesei Zoltán az első-, Lázár Mátyás a másod-, Sallai Balázs a harmad, a bundaügy koronatanújának tartott Horváth Gábor pedig a negyedrendű. A névsor alapján világos, hogy ez a fogadási csalási ügy elkülönített, úgynevezett REAC-os vonala.

A vádirat szerint a 2008. február 27-én lejátszott Honvéd-REAC (5-0) Ligakupa-meccs előtt Koltai Tamás ismeretlen körülmények között megkereste az időközben elhunyt Kutasi Róbertet, a REAC klubigazgatóját - aki a REAC Sport Kft. tagja is volt -, és részére ötezer eurót ajánlott arra az esetre, ha a rákospalotaiak kikapnak a meccsen. A vádiratban az szerepel, hogy a sportvezető a jogtalan előnyt elfogadva a meccset megelőzően összehívta a csapat idősebb, meghatározó játékosait a székházban, és közölte: amennyiben vesztenek, akkor az általa meg nem nevezett megbízó által az eredmény manipulációjáért ígért összegből száz-százezer forintot kapnak.

Kutasi azt is közölte a játékosokkal, hogy akinek ez nem tetszik, az hagyja el a helyiséget, azonban ezt a jelenlévők közül senki nem tette meg. Mivel a meccsen az elvárt eredmény született, a vádirat szerint a klubigazgató másnap megkérte a mérkőzésre egyébként nem is nevezett Nyerges Krisztiánt, hogy váltsa be forintra az ötezer eurót, majd a február 28-i regeneráló edzés után egyenként behívta az irodájába a bundázókat, és átadta nekik a száz-százezer forintot.

Kutasi Róbert még a meccs előtti megbeszélésen közölte, ha valaki később kérdezi, akkor a manipulációért kapott pénzre mondják azt, hogy az előző héten lejátszott Honvéd-REAC (1-1) NB I-es mérkőzésért járó prémium.

A vádpontok között Kenesei Zoltán és Lázár Mátyás esetében 6 rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló, folytatólagosan elkövetett vesztegetés vétsége szerepel.

Sallai Balázsnál ez 7 rendbeli, Kapcsos Vincénél 5 rendbeli, Horváth Gábornál pedig 4 rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegés és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntette.

A vádindítvány

Kizárólag a REAC-os bundázások miatt senki nem kerülhet börtönbe, ugyanis az ügyészség Kenesei Zoltán, Lázár Mátyás, Sallai Balázs, Horváth Gábor, Kapcsos Vince, Cseri Gergő, Erős Károly, Kovács Balázs, Kőhalmi András, Varga Zoltán, Somorjai Tamás, Nyerges Krisztián, Pomper Tibor, Torma Gábor, Farkas Balázs és Pusztai Olivér esetében is csak felfüggesztett börtönbüntetést kér főbüntetésül. A vádiratban szerepel még, hogy a KNYF indítványozza a vádlottak labdarúgástól való végleges eltiltását, valamint pénzmellékbüntetést.

Érdekesség, hogy Koltai Tamás nem gyanúsított, nem vádlott, csak tanú lesz az ügyben, pedig a vádirat szerint a Honvéd elleni 5-0-s meccs előtt ő bízta meg a bunda szervezésével Kutasi Róbertet.

Indítvány vagyonelkobzásokra

Sallai Balázs 2.551.290 forint
Cseri Gergő 1.627.335 forint
Kapcsos Vince 1.592.475 forint
Horváth Gábor 1.366.350 forint
Varga Zoltán 1.284.940 forint
Kőhalmi András 1.266.350 forint
Pomper Tibor 1.184.940 forint
Kovács Balázs 956.600 forint

Így néz ki tehát az igazságszolgáltatás által beígért „vasszigor”. A vádirat üzenete: csalni érdemes.

További friss információk
635 millió forint adót csalt el egy esztergomi számlagyáros
Börtönbüntetésre ítélték a tanárnőt, aki pénzt csalt ki diákoktól
Közel 400 milliót csaltak ki egy székesfehérvári vállalkozótól
17 éves „unokázós” csalót kapcsoltak le a Pest megyei nyomozók
Lecsapott a csaló cigányokra a BRFK „unokázós” nyomozócsoportja
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat