Ma: 2017.01.19. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Letöltendő börtönt kér az ügyészség „Lagzi Lajcsira”
MTI 2017.01.11. 21:46:00

Börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, közügyektől eltiltást és félmillió forint összegig pénzbeni vagyonelkobzás kiszabását indítványozva emelt vádat Galambos Lajos zenész ellen az ügyészség. A trombitást jelentős értékre, társtettesként elkövetett lopás bűntettével, gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettével vádolják.A Budaörsi Járási Ügyészség szerdán kiadott közleményében közölte, hogy vádat emeltek Galambos Lajos és 10 társa ellen. A közlemény szerint Galambost, mint elsőrendű vádlottat jelentős értékre, társtettesként elkövetett lopás bűntettével, gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntettével vádolják.

Galambos Lajos 1993 és 1999 között elhatározta, hogy mocsai ingatlanait áram-, víz- és gázszolgáltatással történő ellátása érdekében egyedül, majd 2000-től egy társával illegális bekötések révén szerzi meg. Ennek megfelelően, a közműveket az ingatlanra beköttette, majd illegális rácsatlakozásokat építtetett ki. Az ügyészségi közlemény szerint mások is tudtak az illegális bekötésekről, és részt is vettek a méretlen vételezésben.

A megkárosított közműszolgáltatók felé a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők által jelzett „nulla” közeli óraállások alapján éveken át csak minimális összeget fizettek. Galambos a mocsai és tatai ingatlanok tekintetében összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet.

A legsúlyosabb cselekmény - vesztegetés - büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, a halmazati szabályokra is figyelemmel a büntetési tételkeret két évtől tizenkettő évig terjedő szabadságvesztés.

További friss információk
800 millió forint kárt okozott az államnak a csaló könyvelőiroda
Vádemelési javaslat egy utazási iroda csaló munkatársai ellen
Évekkel korábban megszűnt vállalkozása bélyegzőjét használta csalásra
Letöltendő börtönt kér az ügyészség „Lagzi Lajcsira”
„Trendi szórakozási lehetőség”: öt perc beszélgetés Vizoviczkivel két és fél millióért
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat