Ma: 2019.03.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
150 ezer eurót csalt ki egy török futballklubtól
Privatkopo.hu 2018.05.11. 7:16:00

Pénzmosás miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség egy magyar férfival szemben, aki - egy bűntársával - 150 ezer eurót (mintegy 45 millió forint) csalt ki egy külföldi futballklubtól.A vádirat szerint a 39 éves magyar férfi az ügyvezetése alatt álló gazdasági társaság részére 2016 májusában nyitott egy euró alapú devizaszámlát, amely bankszámla felett kizárólagos rendelkezési jogosultsága volt. A vádlott célja a számlanyitással az volt, hogy ismeretlen arra bűncselekményből származó pénzösszeget utaltasson át, a nyomozás során ismeretlenül maradt bűntársával.

Ezt követően a bűntárs 2016 augusztusában, magát egy ismert brazil labdarúgó képviselőjének kiadva, e-mailt küldött egy török labdarúgó klub képviselőinek, amelyben arra kérte őket, hogy a klubnak az említett játékossal szemben fennálló tartozását a korábbiakban megbeszéltektől eltérően egy másik - a vádlott által a fentiek szerint nyitott - devizaszámlára teljesítse.

A megtévesztő e-mail üzenet hatására a labdarúgó klub az utalásokat teljesítette, az utalás közleményeként a futballista nevét tüntették fel. Az utalások révén a vádlott bankszámlájára 2016. augusztus 18-án mintegy 50.000 euro, másnap pedig 100.000 euro érkezett, majd a vádlott néhány nappal később csaknem az egészet fel is vette készpénzben, egy budapesti bankfiókban.

A vádlott a vád szerint tisztában volt azzal, hogy a bankszámlájára érkezett pénzösszeg bűncselekmény elkövetéséből származik. A férfit ez alapján a Fővárosi Főügyészség pénzmosás bűntettével vádolja, amely cselekmény törvény szerinti büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés.

További friss információk
Százmilliókat szerencsejátékozott el a békési takarékszövetkezet ügyvezetője - vádat emeltek ellene
Sikkasztott a bolti pénztáros
116 milliót akartak megfújni - közvetlenül pénzfelvétel előtt elfogták a csalókat
Csalt a hitelügyintéző
Csalással „alkudták le” a cigányok a személygépkocsik vételárát - további sértettek jelentkezését várják a rendőrök
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat