Ma: 2018.06.29. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Egy ügyészt és három NAV-ost vettek őrizetbe korrupciós bűncselekmény miatt
MTI 2017.06.28. 7:47:00

Korrupció gyanúja miatt vette őrizetbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal három hivatásos állományú tagját, egy ügyészségi ügyészt és egy ügyvédet a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyanúsítottak - pénzért - bűnügyi információkat adtak ki, és büntetőügyeket „simítottak el”.A Központi Nyomozó Főügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt nyomoz az ügyben. A gyanúsítottak milliós nagyságrendű összegeket fizethettek egy csoportnak, amelynek tagja volt a NAV három munkatársa, egy ügyvéd és egy ügyészségi ügyész. A pénzért cserébe bűnügyi információkat adtak ki, és büntetőügyeket „simítottak el”.

A Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai kedden 14 helyszínen tartottak házkutatást, ahol bizonyítékokat foglaltak le, hat embert gyanúsítottként hallgattak ki, közülük ötöt őrizetbe vettek.

Az őrizetbe vett ügyész és a NAV munkatársai a kihallgatásuk során panaszt jelentettek be a gyanúsítás ellen, és nem tettek vallomást. Ha bűnösnek találják őket, 2 évtől 8 évig terjedő börtönnel büntethetik őket.

A nyomozó főügyészség szerdán indítványozza az őrizetbe vett gyanúsítottak előzetes letartóztatását. A nyomozás határideje 2017. július 16-a, az ügyben eddig kilenc gyanúsított van.

További friss információk
Négyszer saját magának adta át a kikézbesítendő összegeket a postásnő
1,6 milliárdot csaltak a csúcsarannyal hitegető nyíregyházi csalók
Exkluzív! A 8 milliárdos csalási ügy másodrendű vádlottja: „a nyomozók felállítottak egy elméletet és ahhoz gyűjtötték, gyártották a bizonyítékokat - a gombokhoz keresték a kabátot”
Hamis adásvételi szerződéssel kaparintották meg a hagyatékot - az okiratokat egy olyan ügyvéd „ellenjegyezte”, aki évekkel korábban elhunyt
Csalás gyanúja miatt nyomoznak a fedezeti ingatlanok gyanús adásvételében közreműködő Lapis-cégekkel összefüggésben
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat