Ma: 2020.07.03. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
27 millió forintos csalás vádjával állítják bíróság elé az üzletkötőt
Privatkopo.hu 2019.10.07. 10:53:00

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség egy 44 éves férfival szemben, aki 2018-ban négy céget csapott be, és okozott nekik mintegy huszonhét millió forint kárt.A vád szerint az elkövető 2017 tavaszán megbízási szerződést kötött egy budapesti céggel, hogy a részükre üzleteket kössön. Ezt egy éven keresztül rendben teljesítette is, 2018 áprilisában viszont úgy állapodott meg a cég nevében egy hódmezővásárhelyi gazdasági társasággal búza és napraforgó vásárlásáról, hogy az elszállított 400 tonna áru ellenértékét nem fizette meg, és az ügylet után elérhetetlenné vált az eladó cég számára.

Ezen vérszemet kapva később, ugyancsak a budapesti cégre hivatkozva, magát más személynek kiadva egy másik társaságot is becsapott: őket a gabona egy részének elszállításával bízta meg, ám a szállítási díjat ugyancsak nem fizette ki.

A vádlott 2018 júniusában Hódmezővásárhelyen kocsit bérelt, de a bérlési idő letelte után az autót sem adta vissza a bérbeadó cégnek, és a bérleti díjat nem fizette meg. A kocsit később a nyomozásban lefoglalták, így a bérbeadó társaságot ért kár megtérült.

2018 júliusában pedig, egy olyan gazdasági társaság nevében, amellyel még csak nem is állt kapcsolatban, összesen 13 alkalommal vásárolt egy szentesi cégtől elektronikai árukat, amikért ugyancsak nem fizetett.

Mindezek alapján a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség a vádlottat, többek között, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja. Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetés kiszabását, valamint közügyek gyakorlásától eltiltását indítványozza. A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

További friss információk
Étolajban és cukorban utaztak, többmilliárdnyi áfát elcsaltak - letartóztatásba kerültek
„Unokázós” bűnbanda tagjait vették őrizetbe a kecskeméti rendőrök
Idősekre utazó csalókat fogtak el a székesfehérvári nyomozók
Bűnszövetségben csalták az áfát - százmillió forintot szagolt ki Cappy, a NAV pénzkereső kutyája
Nem fizettek jövedéki adót a forgalomba hozott bázisolaj után, 754 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat