Ma: 2021.05.06. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Előbb lopott, majd két nap múlva már rabolt
Privatkopo.hu 2020. 11. 17. 11:46:00

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki lopott egy kiskunhalasi áruházból, majd két nap múlva, az újabb lopása miatt őt lefülelő biztonsági őrt bántalmazta azért, hogy az eltulajdonított holmit megtartsa.A vádirat szerint a férfi 2020. augusztus 1-jén, délután egy kiskunhalasi áruházból parfümöt, borotvát és táplálékkiegészítőt lopott, összesen 25 ezer forint értékben. Cselekményét az áruház biztonsági őre másnap, a kamerafelvételek elemzése során észlelte és őt beazonosította.

A lopás után két nappal a vádlott ismét megjelent az áruházban. Ekkor őt a biztonsági őr a korábbi lopás elkövetőjeként felismerte és a kamerarendszeren keresztül a mozgását folyamatosan nyomon követte. Észrevette, hogy a férfi ismét borotvát és parfümöt rejtett a ruhájába úgy, hogy az áruvédelmi eszközt leszedte és azt a ruházati osztályon elrejtette. A vádlott a 22 ezer forint értékű lopott áruval távozott az eladótérből, miközben a biztonsági őr mellett elhaladt.

Ekkor a biztonsági őr felszólította, hogy kövesse a biztonsági irodába. Először úgy tűnt, hogy a vádlott eleget tesz a felszólításnak, majd - mivel az őr közölte vele, hogy tud a lopásokról - kísérőjével szembefordult és azért, hogy a ruhájába rejtett árut megtartsa, mindkét kezével, nagy erővel mellkason és karon ütötte. A biztonsági őr az ütés hatására az egyensúlyát elveszítette, megtántorodott, miközben ezt kihasználva a rabló a lopott áruval együtt a helyszínről elmenekült. A megtámadott őr az ütés következtében nem szenvedett sérülést.

A vádlottat a kiskunhalasi rendőrök még aznap elfogták és bár a lopott holmi egy részét már eladta, a rablással megszerzett borotvát a lakásán lefoglalták. Az áruház az őt ért kár megtérítése érdekében a nyomozás során polgári jogi igényt jelentett be.

Az ügyészség a vádlottat rablás bűntette mellett lopás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A letartóztatásban lévő férfi ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

További friss információk
Telefont és biciklipumpát rabolt egy 14 éves fiútól a jól elrejtett erőforrás
A benne ülő gyerekkel együtt lopta el az autót egy részeg „navajonki”
Jogerős: 21 év és 11 hónap szabadságvesztésre ítélték a 6 éves unokatestvérét különös kegyetlenséggel meggyilkoló szörnyeteget
Hátulról leütött egy kismamát a 25 éves „navajonki” - csak mert ahhoz volt kedve
Szóváltásba keveredés Sopronban: szúrt a féltékeny élettárs
 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat