Ma: 2020.02.17. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Felderített drogkereskedői hálózat
Privatkopo.hu 2020.02.13. 6:57:00

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Pécsi Osztálya jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást két férfival szemben.Ásotthalom határátkelőhelyen 2018. január 19-én, délelőtt jelentkezett belépésre Sz. Norbert 31 éves szerb-magyar kettős állampolgár autójával. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a jármű alvázában a gyárilag kialakított üregekben elrejtve 30 csomagban 13,6 kilogramm súlyú marihuánát találtak. A beszerzett szakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A férfit a KR NNI munkatársai gyanúsítottként hallgatták ki, majd megkezdték az ügy felderítését.

A rendőrök megállapították, hogy a kábítószernek Ausztriába kellett volna megérkeznie. A nyomozók látókörébe került egy drogügyletekkel foglalkozó bűnözői csoport, amelyet az 56 éves F. Zoltán magyar állampolgár irányított osztrák lakhelyéről. A kábítószer feltehetően Albániából származott és a férfi által beszervezett futárok csempészték Szerbián keresztül Ausztriába.

A magyar nyomozók jelzése alapján a horvát hatóságok 2018. április 14-én intézkedés alá vonták K. János magyar állampolgárt, akinek autójában 34 csomagban 17,6 kilogramm marihuánát találtak, amit Horvátországon keresztül akart Ausztriába juttatni. A szállítás során végig vele mozgott egy másik autóval F. Zoltán is, akit szintén ellenőriztek a rendőrök, de nála, illetve járművében nem találtak drogot. K. Jánost a horvát bíróság kábítószer forgalmazása bűncselekmény elkövetése miatt 5 év börtönbüntetésre ítélte.

A KR NNI Pécsi Osztályának munkatársai szorosan együttműködtek az Osztrák Rendőrség Alsó-Ausztriai Tartományi Nyomozó Hivatallal, ahol szintén nyomozást indítottak F. Zoltán ellen. Az összehangolt intézkedéseknek köszönhetően a férfit 2018. október 21-én, Székesfehérváron elfogták a rendőrök és az autójában 7 csomagban 2,7 kilogramm marihuánát, valamint 0,5 kilogramm amfetamint találtak. A kirendelt vegyészszakértő véleménye szerint a lefoglalt anyag meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát. A magyarországi intézkedéssel párhuzamosan az osztrák rendőrök kutatást folytattak a férfi ausztriai lakcímén, ahol további 3,5 kilogramm marihuánát találtak és foglaltak le.

A KR NNI Pécsi Osztályának nyomozói Sz. Norberttel és F. Zoltánnal szemben a nyomozást jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel való kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt lefolytatták, és a keletkezett iratokat 2020. február 12-én vádemelési javaslattal adták át a Csongrád Megyei Főügyészségnek.

További friss információk
Mellkason lőtte 12 éves öccsét
Bedrogozva lövöldözött gáz-riasztó fegyverével egy tatabányai férfi - „csak kipróbálta”
Kevin mindkét önkényesen elvett járművéből kifogyott az üzemanyag, kénytelen volt vonattal menni betörni
Megölte lányát, majd öngyilkosságot kísérelt meg egy férfi Mosonmagyaróváron
Ezúttal Balassagyarmaton raboltak ki egy idős asszonyt a „navajonkik”
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat