Ma: 2019.06.24. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Hamis vád miatt állítják bíróság elé
HP 2018.10.09. 15:35:00
A Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség két rendbeli, büntetőeljárást eredményező hamis vád bűntette nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki a feljelentésében valótlanul azt közölte, hogy őt egy - a feljelentésében konkrétan megjelölt - személy bántalmazta, és a pénztárcáját elvette, miközben két másik személy az őt verő férfit a bántalmazásra biztatta.

A vádlott 2017. június 21-én, a kora délutáni órákban, a Tatabányai Rendőrkapitányságon tett bejelentést arról, hogy Tatabányán, egy beton úttesten az általa megnevezett ismerőse ököllel állon ütötte, amitől a földre esett, majd az ismerőse késsel négyszer megszúrta a jobb alkarját. A bántalmazó férfi a feljelentő rövidnadrágjából a pénztárcáját kivette, majd azt átnézte, de mivel abban nem volt készpénz, a pénztárcát a földre dobta. A feljelentés szerint a cselekmény során végig jelen volt egy másik megnevezett férfi is, továbbá egy ismeretlen személy, akik a bántalmazó férfit verésre biztatták.

A feljelentés alapján a Tatabányai Rendőrkapitányság csoportos rablás kísérlete miatt rendelt el nyomozást, ennek során a megnevezett két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, sőt a Tatabányai Járásbíróság 2017. június 23-án elrendelte az előzetes letartóztatásukat is.

Két hónappal később a feljelentő beismerte, hogy a feljelentett férfiakra egy korábbi konfliktus miatt haragudott, ezért vádolta őket hamisan, a sérüléseit pedig üvegszilánkkal saját magának okozta.

Miután a két, hamisan megvádolt ismerőssel szemben a nyomozó hatóság megszüntette a nyomozást, az ügyészség most a feljelentő ellen emelt vádat. A vádiratban az ügyészség indítványt tett arra, hogy a Tatabányai Járásbíróság a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre, és a közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélje.

További friss információk
Legalja: ellopták és feldarabolták az angyalt a „színesfém-rajongó” cigányok
Egy ballagási ünnepség záró felvonása: baltával okozott életveszélyes sérülést
Férfi miatt veszekedett gyerekkori barátnőjével Berta, majd néhányszor hátba is szúrta riválisát
Saját magát fuvarozta a betörésekhez a budapesti taxis
Várandós nők is vásároltak drogot a törökszentmiklósi dílertől - a csecsemők súlyos agykárosodással születtek
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat