Ma: 2018.07.03. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Házilag gyártott robbanóanyagot - 12 évet is kaphat
HP 2018.03.21. 8:51:00

Robbanóanyaggal való visszaélés bűntette miatt emelt ma vádat a Fővárosi Főügyészség egy budapesti férfival szemben, aki házilag gyártott robbanóanyagokat fővárosi lakásán.A vád szerint a 30 éves férfi tavaly nyáron rendkívül veszélyes robbanóanyagot állított elő az általa beszerzett szerekből, amely anyag akár az emberi élet kioltására is alkalmas lett volna.

A vádlott 2017 júliusában határozta el, hogy robbanóanyagot fog előállítani, ezért nagyobb mennyiségben szerzett be ehhez szükséges anyagokat. A férfi folyamatosan kísérletezett ezekkel az anyagokkal a Budapest XI. kerületi lakóhelyén, amelyek során robbanóanyagot állított elő.

2017. július 27-én a fentiek szerint előállított vegyületből 50-70 gramm mennyiséget egy műanyag palackba töltött, majd azt a főváros XXII. kerületében kiöntötte egy erdős területen.

A vádlott által előállított robbanóanyag a szakértők szerint alkalmas volt az emberi élet kioltására, felrobbantása esetén 3-5 méter sugarú körben okozhatott volna súlyos, maradandó sérüléseket. Az úgynevezett másodlagos repeszek pedig, amelyek a robbanás közvetlen környezetében lévő anyagokból keletkeznek, esetlegesen halált okozó sérüléseket is okozhattak volna. A vádlott által előállított robbanóanyagra jellemző, hogy megbízhatatlansága és veszélyessége miatt még engedéllyel sem állítható elő.

Mindezek alapján a Fővárosi Főügyészség a jelenleg más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő férfit robbanóanyaggal való visszaéléssel vádolja, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele a különös visszaeső elkövetőnek minősülő vádlott esetében 12 évig terjedő szabadságvesztés.

További friss információk
Privatkopo.hu nyári szünet: 2018. június 25-től szeptember 02-ig
Újabb olvasói levél: „Lapiséknak az értékes ingatlanok kellettek, nem a törlesztőrészletek”
Félmillió forint értékben loptak kozmetikai termékeket a munkahelyükről
Olvasó: Lapis Andrásék pókhálóként működő szervezete az egész országot behálózta - a CIB Banktól is „megszöktettek” legalább 150 fedezeti ingatlant
Kerecsenden terjesztették a kábítószert a cigányok
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat