Ma: 2020.10.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Hűtlensége miatt emberöléssel vádolta meg volt élettársát
Privatkopo.hu 2020.10.01. 12:26:00

Hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy 40 éves helybeli férfival szemben, aki valótlanul emberöléssel vádolta a volt élettársát, és hogy állítását igazolja, még hamis bizonyítékot is csatolt.A vádirat szerint az elkövető 2019 szeptemberében a Pápai Rendőrkapitányságon tett feljelentést azzal, hogy a nő folyamatosan gyógyszerezte, alkohollal mérgezte a volt férjét, és őt is próbálta megmérgezni. A vádlott másnap kiegészítette a feljelentését, és a rendőröknek elmondta, hogy az asszony egy évvel korábban a kórházban fekvő házastársának az ételébe tette a mérget. Azért, hogy állítását alátámassza olyan elektronikus üzenetet csatolt, amelyben a nő a bűncselekmény elkövetése miatti aggodalmáról, az elkövetés körülményeiről ír egy ismerősének.

A vádlott feljelentése nyomán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el, ám a beszerzett adatok alapján rövidesen nyilvánvalóvá vált, hogy a férfi halálát nem mérgezés okozta, a vádlott által elmondottak pedig nem történhettek meg.

Az elkövető egy, a feljelentését követő kihallgatása során ugyan még fenntartotta állítását, azonban másfél hónappal később már bevallotta, hogy élettársa megcsalta, többször veszekedtek, ezért vádolta valótlanul a bűncselekmény elkövetésével: A „bizonyítékként” becsatolt üzenetet pedig ő maga írta.

A hamisan megvádolt nő gyanúsítotti kihallgatására nem került sor, és a nyomozó hatóság az emberölés miatt indult eljárást bűncselekmény hiányában megszüntette.

Az ügyészség a vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a többszörös visszaesőnek minősülő férfit börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el a közügyek gyakorlásától azzal, hogy a vádlott előkészítő ülésen történő beismerése és a tárgyalásról lemondása esetén a Pápai Járásbíróság a börtönbüntetés tartamát 1 év 8 hónapban, míg a mellékbüntetését 3 évben állapítsa meg.

További friss információk
Zoltán összefutott a volt feleségével és annak párjával - késsel „üdvözölte” őket
Miskolc környékén terjesztette a kábítószert - letartóztatását indítványozták
Vasútállomáson rabolgatott a 24 éves „erőforrás”
Korrupt komáromi rendőrökre csaptak le a nyomozó ügyészek
Tolvajlás luxuskivitelben: Porschéval lopták a cigarettát a szemétszállítók
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat