Ma: 2019.01.15. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Idősek pénzére utaztak
police.hu 2018.03.06. 8:42:00

Vádemelést javasol a rendőrség két férfi és négy nő ellen, akik hat megyében pénzt és ékszereket loptak jellemzően idős emberektől. Közülük egy nő lopás mellett rablással, valamint egy férfi kifosztással is gyanúsítható.Fél év alatt - 2016 szeptembere és 2017 márciusa között - hat megyében követtek el bűncselekményt annak a hattagú szarvasi csoportnak a tagjai, akik jellemzően időseket loptak meg. Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye településein kerestek fel egyedül élő idős embereket.

Rendszerint négyen-öten indultak útnak egy bérelt autóval, amelyet a ház kiválasztása után a közelben leállítottak. A gyanúsítottak közül legtöbbször a nők mentek be a házba, a férfiak pedig az autóból figyeltek. Volt olyan, hogy álkulcsot használtak, de az is előfordult, hogy a nyitott bejárati ajtón surrantak be. Az átkutatott házakból több mint 3 millió forint készpénzt és arany, illetve ezüst ékszereket loptak el. 

A hat gyanúsítottat a Szarvasi Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói - a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőreivel együtt - 2017. május 16-án fogták el, Szarvason. A bűncselekmények elkövetéséhez használt kulcsokat, szerszámokat, mobiltelefonokat foglaltak le tőlük.

A két férfi és négy nő ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Emellett az egyik férfi, a 22 éves N. Attila 2017 januárjában megpróbált kifosztani egy 98 éves gyomaendrődi nőt. A nyugdíjfolyósító igazgatóság munkatársának adta ki magát, így ment be a házba. Beszélgetést kezdeményezett, megpróbált az idős nő bizalmába férkőzni, kifigyelni, hogy hol tartja a pénzét, de végül nem sikerült elhoznia semmit.

A 38 éves F. Krisztinát pedig rablás elkövetésével is gyanúsítja a rendőrség. A nő társaival a gyanú szerint 2016 szeptemberében, egy kapura felakasztott kulccsal bementek egy idős nő házának udvarára, Karcagon. A 95 éves nő éppen szellőztetett, a gyanúsítottak a nyitott ablakon át bemásztak a házba. Amikor a néni észrevette őket, az egyik gyanúsított, F. Krisztina dulakodni kezdett vele, eközben társai kiszaladtak a házból. Végül F. Krisztina ellökte az idős nőt, aki könnyű sérülést szenvedett.

A Szarvasi Rendőrkapitányság a hat gyanúsított ellen vádemelést javasol, közülük négyen előzetes letartóztatásban vannak. A büntetőeljárás iratait a rendőrség 2018. március 5-én továbbította a Szarvasi Járási Ügyészségre.

További friss információk
Két és fél évig bujkált az ismerősét felakasztó kiskunhalasi férfi
Sajnos csak hat évig élvezheti a fegyházban lévő „fiúkák” vonzalmát egy pécsi pedofil
Kábítószer-terjesztők buktak meg a főváros IX. kerületében
Balogh Józsefnek nagy ötlete támadt: zsebre vágta a mosógép árát, aztán felszívódott, mint a véraláfutás (fotók)
20 éves retek rabolt Kecskeméten - a rendőrség befejezte a nyomozást
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat