Ma: 2019.06.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Vádat emeltek az inárcsi családsegítő életét kioltó ex-rendőr ellen - 60 millió forint adósságot halmozott fel
MTI 2019.01.08. 12:41:00

Közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a Pest Megyei Főügyészség azzal a férfival szemben, aki leszúrt egy családsegítőt 2018 nyarán, Inárcson.A vád szerint a volt rendőr Inárcson épített családi házat devizahitelből, de a hitelválság után megemelkedett törlesztőrészleteket nem tudták fizetni. ezért végrehajtási eljárás indult, a házat elárverezték, és a családnak 2018. június végéig ki kellett költöznie.

A vádlott 2018 májusában segítséget kért a lakhatásuk megoldásában az inárcsi önkormányzattól, ekkor fordult a családsegítő szolgálathoz.

A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ inárcsi kirendeltségének családsegítője 2013 óta dolgozott ebben a munkakörben. Az asszony többféleképpen próbált segíteni, lakhatási lehetőséget szerezni a vádlottnak és a családjának, de nem sikerült azonnal beköltözhető átmeneti otthont biztosítani.

A férfi 2018. július 10-én bement a polgármesteri hivatalba, ahol arról tájékoztatták, hogy találtak egy helyet, ahova szeptembertől beköltözhetnek, de addig meg kell oldaniuk a lakhatásukat. A feleség erre közölte, hogy a gyerekekkel rokonokhoz költözik.

A vádlott egy átvirrasztott éjszaka után július 11-én, reggel bement a családsegítő irodájába egyeztetni a szakemberrel, aki egyedül dolgozott az épületben. Vita robbant ki köztük, ekkor a férfi a táskájából elővett egy kést, és nyakon szúrta a nőt, aki rövid időn belül meghalt.

Ezután a vádlott átment a közelben levő polgármesteri hivatalba, és feladta magát.

A hatóságok tájékoztatása szerint a férfi a feleségével közösen nevelte a 3 gyerekét, akik közül kettő kiskorú, az egyik fogyatékkal élő.

A szülők - többféle jogcímen - összesen közel 60 millió forint tartozást halmoztak fel.

További friss információk
Férfi miatt veszekedett gyerekkori barátnőjével Berta, majd néhányszor hátba is szúrta riválisát
Saját magát fuvarozta a betörésekhez a budapesti taxis
Várandós nők is vásároltak drogot a törökszentmiklósi dílertől - a csecsemők súlyos agykárosodással születtek
Elmegyógyintézetben tölti a letartóztatást az agresszív drogos testvérgyilkost - az édesanyját súlyzóval akarta leütni
Előzetes szóváltás után kezdték csak meg egy férfi verését az illedelmes bűnözők a Nyugati téri aluljáróban
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat