Ma: 2019.08.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Kamu inkasszókkal trükközik egy bírósági végrehajtó
Privatkopo.hu 2019.05.08. 19:05:00

Van egy bírósági végrehajtó Győrben, aki „ad-hoc” módon kezdeményezett végrehajtásokat olyan „adóssal” szemben, akinek valójában nem volt tartozása. Előzetes értesítés nélkül többmilliós, aztán már több tízmilliós inkasszóval terhelte egy asszony bankszámláját, majd amikor fény derült a „turpisságokra”, szó nélkül töröltette a végrehajtásokat. Úgy, ahogy elrendelte azokat: az „adós” tájékoztatása nélkül. A férfi emellett „elfelejtett” beszámolni a korábbi tulajdonosok arról, mire fordította a családi házuk árveréséből befolyt vételárat, abból milyen követeléseket elégített ki.Erika Győr-Moson-Sopron megyében él. A felnőtt fiával közösen tulajdonosai voltak egy szép családi háznak. Az ingatlant 2016 áprilisában - 141 ezer forint telefonszámla tartozás + késedelmi kamat miatt - elárverezték. Erika akkor az Egyesült Államokban élt és dolgozott, 2016 októberében tért vissza Magyarországra.

Az ingatlan tulajdoni lapjára bankhitel, jelzálogjog és végrehajtási jog volt bejegyezve. Az önálló bírósági végrehajtó, a győri Csupor Ferenc által kiállított dokumentum szerint a ház értékét 26 millió forintra becsülték. „Az ingatlan kikiáltási ára a becsérték 70 %-ának megfelelő összegig szállítható le” - olvasható az egyik végrehajtási dokumentumban.

A családi házat végül a végrehajtó egyik barátja, H. Tibor Sándor vette meg. Nem tudni, mennyiért. Ahogy azt sem tudni, hogy a végrehajtó az árverésből befolyt vételárból milyen követeléseket és mekkora összeghatárig elégített ki. Erika állítása szerint Csupor Ferenc végrehajtó a mai napig nem számolt el a volt tulajdonosokkal, nem tájékoztatta őket, hogy a vételárat mire fordította.

„Két és fél éve nem tudjuk a fiammal, hogy mi történt az árverésből származó pénzzel, többször kerestem Csuport a győri irodájában, de egyszer sem tudtam beszélni vele, sokszor hívtam telefonon, de sosem vette fel” - mondta Erika.

A végrehajtó - a tételes elszámolás helyett - 2018. március hónapban 22 millió 500 ezer forint összegben végrehajtást kezdeményezett az asszonnyal szemben.  „Erről semmilyen értesítést nem kaptam, nekem ekkora tartozásom sosem volt. Szerettem volna pénzt felvenni egy bankautomatából, akkor szembesültem azzal, hogy nem tudok hozzáférni a számlámon lévő összeghez.” A nő bement a bankba, ahol közölték vele a mellbevágó hírt. „Úgy éreztem, megnyílik a föld alattam” - jegyezte meg Erika, aki ezt követően fordult a bűnügyi portálhoz.

A Privatkopo.hu elektronikus levélben kereste meg Csupor Ferenc önálló bírósági végrehajtót. A férfi nem válaszolt a lap kérdéseire, viszont néhány napon belül levetette a 22 millió 500 ezer forintos végrehajtást Erika bankszámlájáról. „Természetesen erről sem kaptam semmilyen értesítést Csuportól, a bank munkatársától tudtam meg, hogy ismét szabad a számlám.”

Erika elmondta, nem ez volt az első eset, hogy Csupor Ferenc milliókat kísérelt meg „lehúzni” róla. 2009 nyarán 4 millió forint főkövetelés + járulékai erejéig kezdeményezett végrehajtást a növel szemben, amelyről - természetesen - semmilyen előzetes értesítést nem kapott. „Az ügyvédem felhívta telefonon, és azonnal megszűntette a végrehajtást” - mesélte az asszony.

2018 végén újra „támadásba” lendült a végrehajtó, ezúttal 3 millió forintos végrehajtással terhelte meg Erika bankszámláját. „Mondanom sem kell, akkor sem kaptam tőle határozatot, hogy mire alapozva követelt tőlem milliókat, viszont rövid időn belül visszavonta a bankszámlámra elrendelt inkasszót.  Rejtélyes, megmagyarázhatatlan történetek ezek. Ez az ember teljesen ellehetetleníti az életemet.”

Erika úgy tudja, Csupor Ferenc nem csak vele, hanem másokkal szemben is hasonlóan járt el, ezért bízik abban, hogy a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara (MBVK) kivizsgálja a történteket.

(Kedves Olvasó! Amennyiben Önnel szemben a fentiekhez hasonló módon kezdeményezett végrehajtást/inkasszót Csupor Ferenc önálló bírósági végrehajtó, írja meg történetét a Privatkopo.hu bűnügyi portálnak! E-mail: privatkopo.hu@gmail.com)

További friss információk
Nyári szünet 2019. június 25. naptól 2019. augusztus 25. napig
Legalja: ellopták és feldarabolták az angyalt a „színesfém-rajongó” cigányok
Egy ballagási ünnepség záró felvonása: baltával okozott életveszélyes sérülést
Férfi miatt veszekedett gyerekkori barátnőjével Berta, majd néhányszor hátba is szúrta riválisát
Saját magát fuvarozta a betörésekhez a budapesti taxis
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat