Ma: 2020.01.14. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
23 éves cigány fosztott ki egy 90 éves nénit Kecskeméten
Privatkopo.hu 2019.09.27. 13:47:00

A Kecskeméti Járási Ügyészség 2019. szeptember 27-én kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állított egy 23 éves kecskeméti férfit, aki 2019. augusztus 30-án, Kecskemét belvárosában kifosztott egy hazafelé tartó 90 éves asszonyt.A 23 éves vádlott 2019. augusztus 30-án, este, Kecskemét belvárosában észrevett egy idős asszonyt, aki egy szatyorral a kezében hazafelé tartott. Elhatározta, hogy megszerzi a szatyorban lévő értékeket. A bot segítségével gyalogoló 90 éves sértett idős kora és egészségi állapota miatt csak korlátozottan tudott védekezni, így esélye sem volt arra, hogy a bűncselekményt meghiúsítsa.

A vádlott kisebb távolságból követni kezdte a sértettet, majd amikor az idős asszony a lakóházának a kapuját próbálta kinyitni, a háta mögé lépett, és kezéből a nála lévő fekete nylonszatyrot kiszakította. A szatyor füle leszakadt és a sértett kezében maradt, a vádlott pedig a zsákmánnyal elfutott a helyszínről.

A szatyorban élelmiszer, aprópénz és személyes tárgyak voltak, összesen mintegy 50 000 forint értékben. A vádlott a menekülése közben a szatyrot a közelben eldobta, csak az élelmiszereket és egy 100 forintos pénzérmét vitt magával, így a kár nagy része megtérült.

A vádlottat a kecskeméti rendőrök néhány órán belül elfogták és őrizetbe vették, majd a bíróság letartóztatásba helyezte. A Kecskeméti Járási Ügyészség a bűncselekményt beismerő férfit kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban 2019. szeptember 27-én bíróság elé állította.

A Kecskeméti Járásbíróság a tárgyaláson a többszörösen büntetett előéletű vádlottat - a váddal egyezően - bűnösnek mondta ki, és 1 év 3 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre, valamint 1 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

További friss információk
Nyakon szúrta osztálytársát egy elsős kisgyerek
Tizennyolc bűncselekmény elkövetésével vádolják a 17 éves cigányt
Bosszúból felakasztotta a gyerekkori barátját
Folyamatosan fosztogattak fiatal nőismerősei egy 93 éves bácsit
Kifosztás miatt őrizetben
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat