Ma: 2019.06.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Ismét letartóztatták „Kisbandit”
Pestisracok.hu 2018.09.07. 7:00:00

A Lakatos András nevű, „Kisbandiként” ismert férfit az 1990-es években az alvilág bankáraként tartották számon, az elmúlt években több, akkor befolyásos bűnözőre tett terhelő vallomást. Most egy 300 millió forintos csalási ügy vádlottja, első fokon már el is ítélték. Eddig nyomkövetővel lehetett szabadlábon, most viszont Kúria elrendelte a letartóztatását, és az ügyvédje szerint már be is vitték a börtönbe.A Lakatossal szembeni kényszerintézkedés ügyében egy hónapja döntött úgy a férfi - csalás vádjával zajló - büntetőperét másodfokon tárgyaló Debreceni Ítélőtábla, hogy a vádlottat nyomkövetővel bűnügyi felügyelet alá helyezi, ám ezt a döntést tegnap megváltoztatta a legfőbb bírói fórum, azzal a kikötéssel, hogy a letartóztatást a másodfokú ítélet meghozataláig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés (ami 5 év fegyházbüntetés) tartamáig elrendeli - írja a Pestisracok.hu.

A Lakatos András és társai ellen csalás miatt folyamatban lévő ügyben a társaság tagjait azzal vádolják, hogy nemzetközi fuvarszállítmányokkal trükközve több, mint háromszázmillió forintos kárt okoztak különféle vállalkozásoknak. Lakatost - első fokon - öt év fegyházra ítélte a Debreceni Törvényszék.

Lakatos Andrásnak egyébként sokat köszönhetnek a magyar hatóságok, hiszen az alvilág pénztárosának kikiáltott férfi még szabadlábon, az alvilág rettegett vezérének tartott Portik Tamás elfogása után, több leszámolásos ügyben terhelő, titkosított, majd a minősítés alól feloldott, később írásban is megerősített vallomást tett az Energol-vezérre. A férfi többek között beszélt Prisztás József és Cinóber lelövéséről, az Aranykéz utcai robbantásról, a menyasszonya előtt szitává lőtt Muskovics Gyula kivégzéséről, valamint Seres Zoltán likvidálásáról is. Emellett Lakatos a titkos vallomásban részleteket közölt Portik egykori olajos katonája, egy bizonyos Maka Gyula nevű ember megöléséről is.

(Fotó: Pestisracok.hu)

További friss információk
Emberölés Dánszentmiklóson - fel akarták gyújtani a holttestet
Gyorsított eljárásban ítélték el az ukrán lány támadóját
Gyorsan rendőrkézre került a dohánybolti rabló
Idős asszonytól rabolt egy siófoki börtönérett
Cigarettára vágyott egy 16 éves miskolci „navajonki”, de be kellett érnie egy szemüveggel
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat