Ma: 2020.10.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Megzsarolta sógorát, majd összevert egy tizenéves fiút
Privatkopo.hu 2020.10.12. 9:34:00

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség zsarolás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 21 éves férfival szemben, aki - miután sógorát megfenyegetve jutott pénzhez - a nyílt utcán összevert egy fiatal fiút.A vádirat szerint a férfi 2020. február 6-án, este ittas állapotban megjelent a lánytestvére, mezőkeresztesi lakásánál és az utcáról kiabálni kezdett a házban tartózkodóknak. Miután a nő és a férje - a vádlott sógora - kimentek a lakóház udvarára, a vádlott közölte velük, hogy a délután folyamán, az éppen náluk vendégeskedő ismerősükkel a vádlott összes pénzét elitták. A vádlott emiatt követelte, hogy adjanak neki 3000 forintot, mert telefont akar vásárolni.

Hozzátartozói közölték a vádlottal, hogy nem adnak neki pénzt és felszólították, hogy távozzon. A vádlott azonban nem tágított, továbbra is követelőzött, majd megfenyegette a sógorát, hogy ha nem kapja meg a pénzt, akkor megöli, illetve szétveri a sértett ház előtt parkoló autóját.

A vádlott hozzátartozóinál vendégségben lévő férfi - akivel a vádlott délután italozott - a vádlottat nem látta, csupán távolabbról, a lakásból hallotta az utcán elhangzó fenyegetéseit és a követelését. A férfi végül átadott a vádlott testvérének 3000 forintot azzal, hogy adja oda a vádlottnak. A nő a pénzt a kerítésen át kidobta az utcára, majd a férjével együtt bementek a lakásba.

A vádlott miután eltette a pénzt, belerúgott sógora autójának hátsó lökhárítójába, majd távozott a helyszínről. A gépkocsiban 30 000 forint kár keletkezett.

Ezt követően a vádlott 2020. február 17-én, este, Mezőkeresztesen kerékpározott, amikor találkozott az egyik ismerősével, egy tizenéves fiúval. A vádlott a fiút - aki szintén biciklivel közlekedett - követni kezdte, miközben egy korábbi konfliktusuk miatt folyamatosan  szidalmazta és fenyegette. Amikor a vádlott utolérte a sértettet, elvette a kerékpárját, felemelte és hozzávágta a fiúhoz, majd a földre került sértettet a nála lévő bottal többször  megütötte.

A vádlott ezen kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett és könnyű testi sértés vétsége miatt a vádlottal szemben hatályos magánindítványt terjesztett elő.

A járási ügyészség a férfit zsarolás bűntettével, valamint garázdaság és könnyű testi sértés vétségével vádolja. A vádiratában vele szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint vagyonelkobzás alkalmazására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak.

További friss információk
97 éves nénit fosztott ki egy 20 éves „navajonki”
Jelentős köztartozást hagyott hátra a balatonfüredi polgármester feleségének korábbi cége, ezért kényszertörölték az Alsóörsön önkormányzati képviselőként tevékenykedő asszony új vállalkozását
Rugós késsel támadt volt párja élettársára az elhagyott férj
Kiskorú lányt csábított el, az ügyészség indítványozta a letartóztatását
Megölte újszülött gyermekét
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat