Ma: 2019.06.20. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték a Teréz körúti robbantással vádolt férfit
Privatkopo.hu/MTI 2018.09.12. 10:19:00

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a két rendőrt életveszélyesen megsebesítő Teréz körúti robbantás vádlottját, Papp László Gergelyt többszörösen minősített emberölés kísérlete és terrorcselekmény kísérlete miatt a Fővárosi Törvényszék szerdán kihirdetett, elsőfokú ítéletében. A férfi legkorábban 25 év múlva szabadulhat a Fővárosi Törvényszék ítélete szerint. Az elsőfokú ítélet kihirdetésén a vádlott nem vett részt.A vád szerint a huszonéves férfi 2016. szeptember 24-én, késő este, Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen, illetve súlyosan megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket.

A rendőrök életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Papp a nyomozás során beismerte a terhére rótt cselekményeket, a büntetőper első tárgyalásán azonban visszavonta beismerését, és egy idő után már nem is kívánt részt venni a tárgyalásokon. Azt állította, hogy a büntetés-végrehajtási intézetben kínozzák, bántalmazzák, nem hagyják aludni. A férfi apja és testvére többször úgy nyilatkoztak, hogy az eljárás során tudatmódosító szerek hatása alatt állt a vádlott.

Elmeállapotát szakértő vizsgálta.

Korábban, perbeszédében a védő felmentést, az ügyész viszont életfogytig tartó szabadságvesztést kért a vádlottra minősített emberölés kísérlete miatt.

Az elsőfokú ítélet kihirdetésén a vádlott nem vett részt.

További friss információk
Emberölés Dánszentmiklóson - fel akarták gyújtani a holttestet
Gyorsított eljárásban ítélték el az ukrán lány támadóját
Gyorsan rendőrkézre került a dohánybolti rabló
Idős asszonytól rabolt egy siófoki börtönérett
Cigarettára vágyott egy 16 éves miskolci „navajonki”, de be kellett érnie egy szemüveggel
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat