Ma: 2019.06.18. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Rohác borítani készül: hamarosan fény derülhet a Prisztás-gyilkosság végrehajtójára és felbujtójára
Privatkopo.hu 2018.06.13. 6:24:00

A Kúria engedélyezte, hogy kihallgassák Jozef Rohácot a Prisztás-gyilkosság ügyében - ezt a gyilkosság elkövetéséért elítélt Hatvani István ügyvédje közölte.Prisztás Józsefet, az 1990-es években ismert milliárdos vállalkozót 1996-ban lőtték le az óbudai Ladik utcában. A gyilkosság már többször került bíróság elé, és jogerős ítélet született arról, hogy Prisztást egy elszámolási vita miatt Portik Tamás megbízásából ölte meg Portik akkori testőre, a „Hatyi” becenévre hallgató Hatvani István.

Portik és Hatvani a gyilkosságért 15-15 évet kapott, de Portikot ezen kívül más bűncselekményben is bűnösnek mondták ki.

Azonban az Aranykéz utcai robbantásért és Fenyő János üzletember megöléséért jogerősen életfogytiglanra ítélt Jozef Rohác a Hír Tv-nek küldött üzenetében azt állította, ő tudja, ki ölte meg Prisztást - és a gyilkos nem Hatvani.

Hatvani ügyvédje ezután per-újrafelvételi kérelmet nyújtott be, ezt azonban először elutasította a Fővárosi Ítélőtábla. A kérelem ezért a Kúriához került, ott viszont engedélyezték az ügy újranyitását. Rohác így vallomást tehet majd, ahol megnevezheti a gyilkost.

Ezzel akár a valódi felbujtó személyére is fény derülhet. A budapesti éjszakában a merénylet lehetséges megrendelőjeként többen a vendéglátásban és a lóversenysportban ismert H. I.-t emlegetik (a monogram nem Hatvani István nevét takarja), akinek érdeke fűződhetett Prisztás halálához. A kivégzett vállalkozó többmilliárdos vagyonának jelentős részét ugyanis H. kaparintotta meg.

További friss információk
Gyorsított eljárásban ítélték el az ukrán lány támadóját
Gyorsan rendőrkézre került a dohánybolti rabló
Idős asszonytól rabolt egy siófoki börtönérett
Cigarettára vágyott egy 16 éves miskolci „navajonki”, de be kellett érnie egy szemüveggel
Naplemente a „nyóckerben”: verekedésbe keveredtek, és egészen véletlenül volt náluk egy sodrófa is
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat