Ma: 2019.09.22. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Megszöktek az ároktői cigány sorozatgyilkosok!
privatkopo.hu 2013.10.05. 14:17:00

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság fogolyszökés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást a 26 éves Rostás Henrik és az 51 éves Rostás Elemér ároktői lakosok ellen. A két férfi 2013. október 4-én, éjjel a bíróság által elrendelt házi őrizet szabályait megszegve ismeretlen helyre távozott. A rendőrség azonnal megkezdte a két személy felkutatását.Rostás Henrik körülbelül 175 centiméter magas, rövid, fekete hajú, sportos testalkatú férfi. Utolsó ismert ruházata: világoskék színű farmernadrág, fekete színű Adidas pulóver, kék színű Adidas sportcipő.

Id. Rostás Elemér körülbelül 170 centiméter magas, kopasz, pocakos férfi. Utolsó ismert ruházata: világoskék színű farmernadrág, fehér színű Adidas sportcipő és szabadidő felső.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a fényképeken látható férfiakat felismeri, jelenlegi tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hívja a 06/49/544-290 telefonszámot, vagy tegyen bejelentést a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

A háttér

Tényleges életfogytiglanit kért az idős embereket megtámadó ároktői banda öt tagjára az ügyész csütörtökön több órás perbeszédében, amelyben részletesen taglalta, milyen gátlástalan és embertelen módon bántak az elkövetők áldozataikkal: ütötték-verték őket, nehéz bútorokat dobtak rájuk, megkötözték majd magukra hagyták a magatehetlen nyugdíjasokat.

A 2008 ősze és 2009 tavasza között Budapest peremkerületeiben, illetve vidéki településeken elkövetett támadások jól begyakorolt séma szerint zajlottak. Az elkövetők tippeket kaptak arra, hol élnek olyan 70-80 éves vagy még idősebb, feltehetően némi készpénzt vagy értékeket otthonukban őrző emberek, akiket könnyen ki lehet rabolni.

A helyszínt az esti, éjszakai órákban autóval közelítették meg, kibontották a kerítést, berúgták a bejárati ajtót, és az álmukból felriadó idős embereket rögtön ütlegelni kezdték bottal, ököllel, pofozták és rugdosták őket, közben ordítva fenyegetődzve követelték, hogy adják elő értékeiket. Volt, akinek az ujját csavargatták, hogy mondja el, hol a pénze.

Az erős testfelépítésű maszkos támadók megkötözték áldozataikat, betömték a szájukat, volt, akinek eközben kitört a foga. Ezután nehéz bútorokat, ágyat, szekrényt dobtak a törékeny emberekre, vezetékes telefonjukat tönkretették, a mobilokat magukkal vitték, hogy minél később derüljön ki cselekményük. A megtámadottak órákon át feküdtek megkötözve, fuldokolva, esetenként bordatöréssel a súlyos tárgyak alatt, volt, akit csak több mint fél nap után szabadítottak ki. Az ügyész felidézte, volt, ahol a támadók távozóban azt mondták áldozatuknak: "mire reggel lesz, úgyis megdöglesz". Két idős ember vesztette életét, a vádhatóság szerint további három sértettnél megállapítható az emberölés kísérlete.

A hat cigánybűnöző közül ötnél nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés a vád, rájuk kért tényleges életfogytiglanit az ügyész. Ezenfelül a cselekményekkel az ügyészség szerint megvalósult még tucatnyi súlyos, bűnszövetségben elkövetett rablás, testi sértés, személyes szabadság megsértése, magánlaksértés és rongálás. A sértettek a cselekmények után többnyire már nem tudtak és nem is mertek önállóan élni, volt, aki külföldön élő fiához menekült.

A gyilkosok az egyes helyszíneken általában néhány százezer, esetleg egymillió forint körüli készpénzt és értékeket, ékszereket, műszaki cikkeket zsákmányoltak. A vádbeszédből kiderült, hogy több tanú szerint a vádlottak családja ároktői viszonylatban jómódú volt, sőt luxuskörülmények között élt, miközben a vádlottaknak rendszeres munkából származó jövedelmük nem volt.

Az eljárás során a cigánybűnözők többsége tagadta bűnösségét.

További friss információk
Házi szeszfőzdében tárolta az eladásra szánt drogot
Életfogytiglani szabadságvesztés vár a nőkre támadó vademberre
Továbbra is sikeres az integráció: combon szúrt egy nőt egy 11 éves cigánykölyök Jászapátiban
Titokban felvették, ahogy egy férfi prostituálttal csalta az élettársát, majd 5 millió forintot követeltek tőle a szexvideóért
Időseket fosztottak ki, már a rendőrség „vendégszeretetét” élvezik a cigánybűnözők
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat