Ma: 2019.08.26. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Fa helyett inkább a felesége fejét akarta „felhasogatni” egy 80 éves szeszkazán
Privatkopo.hu 2019.02.04. 11:21:00

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség indítványozta egy 80 éves férfi előzetes kényszergyógykezelését előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.A nyomozás adatai szerint a férfi 48 éve házasságban él feleségével, azonban italozó életvitele miatt, továbbá mivel alaptalanul azt állította, hogy a felesége és a fia meglopja őt, rendszeresek voltak közöttük a viták.

2018. november elején ismét azzal gyanúsította feleségét, hogy meglopta, és közölte vele, hogy ezt nem éli túl, majd néhány nap múlva két gázpalackot hozott a Parasznya településen lévő lakóházukba annak ellenére, hogy ő villanytűzhelyt használt.

Két hét elteltével az esti órákban a feleségétől elkérte a baltát azzal, hogy fát akar hasogatni, azonban a balta fokával erőteljes ütést mért a felesége fejére. A nő megszédült, ezután további ütések következtek, mire a feleség védekezés közben megragadta a baltát, erre a férfi a kabátjából elővett egy csővázas széklábat, és azzal ütötte meg, miközben többször kijelentette, hogy „most meghalsz!”

Amikor felhagyott a bántalmazással, a felesége kimenekült a lakásból, ezután feltehetőleg egy gázpalack segítségével felgyújtotta a lakóházat. Az épület teljesen kiégett, és a tűz továbbterjedését a helyszínre érkező tűzoltók akadályozták meg.

A közveszélyokozás bűntettének megállapíthatóságát a nyomozó hatóság a további nyomozás keretében vizsgálja.

A férfi kóros elmeállapotú, amely képtelenné tette arra, hogy a cselekménye következményeit felismerje. Így megalapozottan feltehető, hogy kényszergyógykezelésének van helye, és a bűnismétlés megakadályozása érdekében a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte előzetes kényszergyógykezelését 6 hónapi időtartamra.

További friss információk
Ököllel ütött egy gyereket a 37 éves vadbarom
Nemzetközi drogbandára csaptak le az NNI nyomozói
Nyári szünet 2019. június 25. naptól 2019. augusztus 25. napig
Legalja: ellopták és feldarabolták az angyalt a „színesfém-rajongó” cigányok
Egy ballagási ünnepség záró felvonása: baltával okozott életveszélyes sérülést
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat