Ma: 2021.01.11. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Büdös: az MSZP volt alkotmánybíró-jelöltje mentette fel Molnár Gyulát és az SZDSZ-es Lakost
privatkopo.hu/MTI 2014.06.18. 16:23:00

A Jobbik az Országos Bírósági Hivatal elnökéhez és a Legfőbb Ügyészhez fordul annak kivizsgálása érdekében, hogy Molnár Gyula szocialista politikus ügyében olyan kúriai bíró hozott felmentő ítéletet, aki négy éve az MSZP alkotmánybíró-jelöltje volt.Novák Előd, a Jobbik alelnöke szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt: egy névtelen levélből értesültek arról, hogy az MSZP politikusát Mészár Róza mentette fel harmadfokon, a Kúrián, aki 2010-ben a szocialisták alkotmánybíró-jelöltje volt. A politikus bírálta, hogy az ügyben a bíró nem jelentette elfogultságát, és az ügyész sem kezdeményezte kizárását.

Elképesztőnek nevezte, hogy az MSZP volt jelöltje hozhatott egyszemélyes döntést a párt egyik vezéralakjához kapcsolódó visszaélésben, amelyben a másodfokú ítélet még letöltendő börtönt szabott ki Molnár Gyulára.

Mészár Róza a korábban MSZP (sőt MSZMP) közelinek tartott milliárdos vállalkozó, a Vectigalis Zrt. nevű felszámolócég tulajdonosának, Varga Jenőnek a felesége. Varga a pártállam végóráiban az MSZMP pécsi alapszervezetének egyik vezetője volt. A milliárdos vállalkozó a szocialista utódpártban két erős emberhez kötődött: Puch László pártpénztárnokhoz és Lusztig Péter volt MSZP-s országgyűlési képviselőhöz, egykori megyei rendőrfőkapitányhoz. Varga most az állami felszámolócég, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. felügyelőbizottságának elnöke, számos stratégiai nagyvállalat, így a Malév, a Mal Zrt., a Gyulai Húsipari Zrt. felszámolóbiztosa.

A Jobbik az ügy kivizsgálását kéri Handó Tündétől, az OBH elnökétől, a Legfőbb Ügyészhez pedig írásbeli kérdéssel is fordulnak, amelyben arra kíváncsiak, miért nem kezdeményezték a hatályos jogi szabályozás szerint a bírónő kizárását.

A Kúria május 20-án bizonyítottság hiányában jogerősen felmentette Molnár Gyula volt újbudai szocialista polgármestert és Lakos Imre volt szabad demokrata alpolgármestert a hivatali visszaélés vádja alól.

További friss információk
Vádat emeltek a fideszes Boldog István ellen
Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják a fideszes Simonka Györgyöt
Cigarettacsempészésen érték az MSZP volt országgyűlési képviselőjét
Vádat emeltek Szegedi Csanád volt jobbikos EP-képviselő ellen költségvetési csalás miatt
Korrupció gyanúja miatt vettek őrizetbe egy vezető beosztású minisztériumi tisztségviselőt
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat