Ma: 2021.04.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Erőszakos bűnügyek
Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték az élettársát agyonverő hajléktalant
Privatkopo.hu 2021.03.06. 6:20:00

A Pécsi Ítélőtábla döntése nyomán jogerőssé vált az életfogytig tartó szabadságvesztésről rendelkező elsőfokú ítélet azzal a vádlottal szemben, aki élettársát brutális kegyetlenséggel ölte meg.A többszörösen - korábban emberölés miatt is - büntetett zalaegerszegi hajléktalant 2019 júniusában, a zalaegerszegi parkerdőben közös italozás közben feldühítette, hogy élettársa az ittas állapota miatt nehezen mozgott, ezért a sértettet többször megütötte, megrúgta, illetve megtaposta. A sérült, magatehetetlen áldozatot utóbb többször újból bántalmazta, végül megfojtotta.

A Zalaegerszegi Törvényszék a 2020 júliusában hozott elsőfokú ítéletével a vádlottat - a vádnak megfelelően - különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte.

Az ítélettel szemben a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A másodfokú eljárásban a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta a Pécsi Ítélőtáblán.

Az ítélőtábla a pénteken hozott határozatával az elsőfokú ítéletet részben megváltoztatva a többszörös visszaeső vádlott terhére további minősítő körülményként állapította meg a védekezésre képtelen személy sérelmére történő elkövetést. Egyebekben az elsőfokú ítéletet helybenhagyta.

 
Top cikkek
Brutális cigánybűnöző bandája hálózta be az alkoholista, pszichiátriai problémákkal küzdő milliárdos üzletembert
Váratlan fordulat! „Örökösként” jelentkezett a halálra égetett milliárdos volt „élettársa”, akiről az üzletember korábban a gyámhivatalnak azt állította, hogy rendszeresen meglopja, mérgezi - a nő testvére a TEK műveleti főosztályvezetője
Egy budai milliárdos furcsa halála: „Makai Zsolt emberei hangoztatták egy társaságban, hogy nincs mitől tartaniuk, mert velük vannak a XII. kerületi rendőrök és néhány fideszes politikus”
Ideiglenes gondnok a később halálra égett milliárdos lányainak: „nem találkozhatnak az apukájukkal a politika miatt”
A tűzhalált halt milliárdos lánya: „a XII. kerületi rendőrök nemhogy nem segítettek, hanem kifejezetten akadályoztak abban, hogy édesapám életét megmentsem”
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat