Ma: 2018.05.27. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Rendőrségi hírek, közlemények
Mocskos foci: újabb kilenc futballistát gyanúsítanak vesztegetéssel
nso.hu 2012.05.24. 13:20:00

A Központi Nyomozó Főügyészség hivatalos közleménye szerint újabb kilenc fővel bővült a gyanúsítottak köre a fogadási csalással kapcsolatban ezen a héten, így már 39 embert gyanúsítanak, és 30-ra nőtt az érintett mérkőzések száma.A hivatalos beszámoló szerint a gyanúsítottak közül V. József beismerő vallomást tett, Sz. László azonban a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, majd vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

J. Gyula és H. Gyula a gyanúsítás ellen panasszal éltek, majd a vallomástételt megtagadták. S. József a gyanúsítás ellen nem élt panasszal, de a vallomástételt megtagadta.

Az ügyészség egy másik mérkőzést is vizsgált a héten: „a 2010. június 5. napján lejátszott MTK II-Cegléd (1-2) NB II-es mérkőzés eredményének befolyásolásával kapcsolatban B. Bálintot egy rendbeli társadalmi szervezet tagja által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és Sz. Ádámot egy rendbeli felbujtóként elkövetett gazdálkodó szervezet dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette és egy rendbeli felbujtóként elkövetett társadalmi szervezet tagjának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség."

B. Bálint a gyanúsítás ellen panaszt jelentett be, majd vallomást tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. Sz. Ádám a gyanúsítás ellen nem jelentett be panaszt, vallomást tett, ugyancsak tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Tegnap egy harmadik találkozóval kapcsolatban is gyanúsítottként hallgattak ki labdarúgókat a nyomozók: „a 2009. augusztus 26. napján lejátszott Nyíregyháza-Diósgyőr (3-0) Ligakupa-mérkőzés eredményének befolyásolásával kapcsolatban a Diósgyőr akkori labdarúgóit, G. Tamást és K. Norbertet egy rendbeli gazdálkodó szervezet dolgozója által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a főügyészség. E mérkőzéssel kapcsolatban korábban már történt gyanúsításközlés L. Ákos és K. Zsolt vonatkozásában."

G. Tamás és K. Norbert a gyanúsítás ellen panaszt jelentettek be, majd mindketten megtagadták a vallomástételt.

Ezzel az ügyben kihallgatott gyanúsítottak száma az ügyészség közleménye szerint 39-re, míg a manipulációval érintett mérkőzések száma 30-ra nőtt.

A gyanúsítottak közül jelenleg négy fő van előzetes letartóztatásban, míg a többiek - köztük az e héten kihallgatott gyanúsítottak - szabadlábon védekeznek.

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat