Ma: 2020.07.10. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Jogháló
További három tagját tartóztatták le a prostikat futtató sarkadi bűnszervezetnek
Privatkopo.hu 2020.06.06. 13:55:00

A Békés Megyei Főügyészség annak az emberkereskedelemmel foglalkozó sarkadi bűnszervezet további három férfi tagjának a letartóztatását kezdeményezte, amelynek hét tagját hétfőn és kedden tartóztatta le a bíróság.Ahogyan arról korábban már hírt adtunk, a sarkadi család tagjai 2013-tól kezdődően Berlinben dolgoztattak prostituáltként Magyarország keleti megyéiből általuk toborzott, kiszolgáltatott pénzügyi és szociális helyzetben élő, jellemzően állami gondozott lányokat. Az elkövetők a prostituáltakat kizsákmányolták, erőszakkal és fenyegetéssel érvényesítették az akaratukat velük szemben, megkeresett pénzük jelentős részét elvették, és abból éltek. A tíz férfi a későbbiekben hierarchikusan működő bűnszervezetet hozott létre.

A bűnszervezet most elfogott három tagja a koronavírus-járvány enyhülését kihasználva, 2020 májusában Németországba ment, hogy a bűncselekmény folytatását előkészítsék. A magyar ügyészség és a nyomozó hatóság az Eurojust közreműködésével felvette a kapcsolatot a német társhatóságokkal a férfiak elfogása érdekében, az ügyészség indítványára ellenük európai elfogatóparancsot bocsátott ki a bíróság. A férfiak 2020. június 4-én visszatértek Magyarországra, ekkor őket a nyomozó hatóság elfogta.

A férfiak letartóztatásának kezdeményezésére azért került sor, mert a bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem bűntettére kiszabható 16 évig terjedő szabadságvesztés és a külföldi helyismeretük alapján tartani lehet szökésüktől. Megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon a tanúkat befolyásolnák, megfélemlítenék, a bizonyítási eszközöket, az illegális tevékenységből származó jövedelmet elrejtenék. Fennáll annak is a veszélye, hogy a bűncselekményt folytatnák, vagy a tanúkat a sérelmükre elkövetett bűncselekmények útján befolyásolnák, megfélemlítenék.

A Békéscsabai Járásbíróság a három férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

(Fotó: illusztráció)

 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Drog, prostik, Vizoviczki, avagy „mit tehet a rendőrség egy olyan szórakozóhellyel szemben, ahol befolyásos politikusok, parlamenti képviselők a törzsvendégek”?
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat