Ma: 2019.04.21. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Hírmix
Az álcázás nagymestere: rózsaszínű gyereknadrágot húzott a fejére a színesfémtolvaj
Privatkopo.hu 2019.03.14. 5:16:00

A kunszentmiklósi rendőrök elfogták azt a két helyi férfit, akik december óta dézsmálták az egyik gyár vörösréz hulladékát.Az egyik helyi üzem képviselője 2019. február 22-én feljelentést tett a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányságon, mert észrevették, hogy a vörösréz hulladék tárolására szolgáló konténerből nagyobb mennyiségű - körülbelül 3000 kilogramm - színesfém tűnt el.

A nyomozás során felmerült, hogy a bűncselekmény elkövetésében olyan személy is részt vett, aki jól ismeri a tárolás körülményeit. A rendőrök - a gyár vezetőségével együttműködve - feltérképezték a jelenlegi és volt munkavállalókat, valamint elemezték a térfigyelő és biztonsági kamerák felvételeit.

Az adatgyűjtés eredményeként eljutottak a két feltételezett tetteshez, akik 2019. március 11-én, éjjel ismét bemásztak a gyár udvarára azért, hogy rezet lopjanak. A nyomozók cselekményük közben érték tetten a tolvajokat. Egyikőjüket - egy 28 éves helyi lakost - még a helyszínen sikerült elfogni, míg 23 éves társa elmenekült, így őt néhány órával később találták meg.

A férfiak lopás közben meghökkentő módon álcázták magukat: egy gyereknadrág elején két lyukat vágtak, és ezt húzták a fejükre. A kamerafelvételeken jól felismerhető mintás alsót a rendőrök egyikőjüktől lefoglalták.

Az eljárás során az is kiderült, hogy az elkövetők legalább nyolc alkalommal jártak a gyárban, hozzávetőlegesen 3,5 millió forint értékben tulajdonítottak el rezet.

A nyomozók a színesfémet illegálisan átvevő férfit is beazonosították. A 41 éves dunavecsei lakost orgazdaság bűntett, míg a két kunszentmiklósi tolvajt lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A rendőrök mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.  

További friss információk
Több száz munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céget rohantak le a NAV nyomozói
Korrupt NAV-os állítottak bíróság elé
Bírósági végrehajtónak adták ki magukat, több millió forintot csaltak ki áldozataiktól
Öt év börtönbüntetésre ítéltek egy adócsalót
Milliárdos csalásokat hajtott végre egy külföldi cégek megkárosítására szakosodott bűnszervezet
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat