Ma: 2019.01.23. Vissza a főoldalra
RSS
 
Keresés
 
Rovatok
Info 
Gazdasági bűnügyek
Bűnszervezetben: akár 16 év börtönt is kaphatnak a bundaügy főkolomposai
Blikk 2013.05.29. 13:13:00

A magyarországi fogadási csalás-ügyek negyvenöt vádlottja közül nyolcan egy bizonyos kiemelt csoportba kerültek - őket bűnszervezetben elkövetett bűncselekményekkel vádolta meg a Központi Nyomozó Főügyészség.Ez a nyolc személy akár tizenhat év szabadságvesztéssel is sújtható. A bűnbanda feje a szingapúri Tan Seet Eng, aki jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, de európai és nemzetközi körözés alatt áll. Rajta kívül négy volt futballista, K. Zoltán, L. Mátyás, S. László és B. István, valamint három egykori játékvezető, Cs. János, M. Tamás és S. Krisztián tagja a "nyolcasnak".

A főügyészség valamennyiüket bűnszervezetben, számítástechnikai rendszer és adatok elleni folytatólagosan elkövetett bűncselekmény különösen nagy kárt okozó bűntettével, valamint a közélet tisztasága elleni bűncselekményekkel - ezek közé tartoznak a gazdasági és nemzetközi vesztegetések is - vádolta meg.

- Az kétségtelen, ők nyolcan az ügy főszereplői, de arról továbbra sem adhatunk felvilágosítást, hogy ki hanyadrendű vádlott. Erre majd akkor derül fény, ha a Fővárosi Törvényszék megküldi a vádiratokat és a bírósági idézéseket. Amiatt, hogy ők a vád szerint bűnszervezetben követték el a bűncselekményeket, a büntetési tételük felső határa duplázódik, így az alapesetben kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés tizenhat esztendőre emelkedik - tájékoztatott Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség sajtószóvivője. - Ez a büntető törvénykönyv rendelkezése, a keretek között az ítélkezés azonban a bíróság joga.

A magyarországi bundaügyben nem csak hazánk területén lejátszott mérkőzések érintettek, összesen 32 találkozóról van szó, melyek manipulálásába 45 személy folyt bele 2007. szeptember és 2011. május között.

További friss információk
Kommandósok is részt vettek az adócsaló bűnszervezet felszámolásában
Ritka eset: egy bűnözőnek nem sikerült mobiltelefont csempésztetni a börtönbe
Kósa Lajos üzleti érzékével megáldott férfit húzott le egy szélhámos nő
Átragasztotta a százezer forintos kávéfőző vonalkódját egy pillanathedonista
Legalja: magyar katonák tízmilliókkal károsították meg bajtársaikat
 
Top cikkek
Kilógó lóláb: 12,5 milliárd forint közpénzzel bélelték ki az ugyanazon a napon alapított, azonos székhelyű, offshore hátterű cégeket
Nulladik típusú találkozások: Pintér Sándor és a furcsa véletlenek
Titkok és szolgák: a hülyének nézett ország
Lázár János „zseniális” üzleti húzása: bannerekért adta el a vásárhelyi iskola épületét egy szexiparban (is) érdekelt internetes cégnek
Egy úr a zűrből: százmilliókkal károsíthatott meg magánszemélyeket (is) az Electro World vezére!
Friss cikkek
 
           
ImpresszumKapcsolatMédiaajánlat